Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μεταθέτει αστυνομικούς από το υπουργείο στα αστυνομικά τμήματα

Μεταθέτει αστυνομικούς από το υπουργείο στα αστυνομικά τμήματα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2010 | 12:17
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2010 | 12:17

Από το μέγαρο της Κατεχάκη στα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας θα βρεθούν αρκετοί αστυνομικοί.

 
Με αιφνιδιαστική προφορική διαταγή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μεταθέτει όλους τους αστυνομικούς έως τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες του υπουργείου και έχουν γεννηθεί από το 1965 και μετά, σε υπηρεσίες, αστυνομικά τμήματα και τμήματα Ασφαλείας, δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
 
Σύμφωνα με το υπουργικό «διάταγμα» εξαιρούνται αυτής της ηλικίας και βαθμών αστυνομικοί που υπηρετούν στην φρουρά του μεγάρου της Κατεχάκη. Αιτία της απόφασής του ήταν η διαπίστωση ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της πρωτεύουσας «αποψιλώθηκαν» για την ενίσχυση της δίκυκλης αστυνόμευσης των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.
 
Αποτέλεσμα αυτής της αποδυνάμωσης ήταν η αδυναμία υλοποίησης άλλων προγραμμάτων ασφάλειας και υπολειτουργίας των Τμημάτων Ασφαλείας σε περιοχές με υψηλότατους δείκτες εγκληματικότητας. Όπως ήταν φυσικό, η υπουργική εντολή, προκάλεσε τη δυσθυμία των αστυνομικών που καλούνται να μετακινηθούν άμεσα, οι οποίοι πολύ πιθανόν τις επόμενες μέρες να εκδηλώσουν δυναμικά την αντίδρασή τους.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο