Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μετεγγραφές φοιτητών 2016 – Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου

Μετεγγραφές φοιτητών 2016 – Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική εφαρμογή των μετεγγραφών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων. Δείτε που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μετεγγραφής.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική εφαρμογή των μετεγγραφών, το οποίο προέκυψε από την Παρασκευή 14/10 έως την Κυριακή 16/10 και οφειλόταν σε συντήρηση των συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016. Σημειώνεται ότι το σύστημα έχει ήδη επανατεθεί σε λειτουργία από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 17  Οκτωβρίου 2016.

Το παρόν σύστημα των μετεγγραφών φοιτητών αφορά φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, που δεν έχουν εξαντλήσει τα προβλεπόμενα εξάμηνα του κύκλου σπουδών στο Tμήμα φοίτησης τους και έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’ Μαϊου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης) χωρίς νέα Εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, με βάση το βαθμό απολυτηρίου τους, ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των θέσεων εκάστου έτους, όπως ορίστηκε για κάθε Τμήμα/Σχολή.

Μπείτε στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών 2016.

Περαιτέρω ενημερώνονται οι εισαχθέντες με την κατηγορία των παθήσεων της υπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358 Β΄) ΚΥΑ (ποσοστό 5%), οι οποίοι εγγράφονται στα ΑΕΙ από την 14η Οκτωβρίου 2016 έως και την 21η Οκτωβρίου 2016, ότι μπορούν, εφόσον έχουν εγκαίρως παραλάβει τους κωδικούς τους από το Τμήμα εγγραφής τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016. Εφόσον δεν ολοκληρωθεί η εγγραφή και η παραλαβή των κωδικών τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε