Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Μετωπική” Χρυσοχοϊδη με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ξεκαθαρίζει

οτι το περασμένο Σαββατοκύριακο κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές. Ωστόσο, δέχεται οτι “ενδεχομένως να υποβάλαμε κάποιους πολίτες σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις” και σημπληρώνει πως «όσοι προσήχθησαν άδικα, είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε. Οι καταγγελίες που έγιναν κατά της αστυνομίας θα εξεταστούν και θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι στις διαδηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου “οι ατομικές ελευθερίες προστατεύτηκαν με δύο τρόπους: από τη μία απομονώθηκαν όσοι σχεδίαζαν, αποπειράθηκαν ή πράγματι βιαιοπράγησαν και προχώρησαν σε καταστροφές. Από την άλλη, διασφαλίσαμε στη νεολαία και στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις το να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην αφήσουμε τη μνήμη του Αλέξανδρου να αμαυρωθεί από ένα νέο πογκρόμ βίας”.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο “Πρωτο Θέμα” δείχνει οτι οι πολίτες σε ποσοστό 55,7% συμφωνούν με τις πολιτικές κατευθύνσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την αντιμετώπιση των επεισοδίων ενω το 57,9% δηλώνει οτι η αστάση της αστυνομίας ήταν αυτή που έπρεπε.

 Ερωτηθείς για την πολιτική αντιδικία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απαντά:   
«Υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα, στην οποία δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή για ποιον λόγο να επανέλθω. Ωστόσο, για τα περί Δημοκρατίας που αναφέρετε ότι έθεσαν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα έχω να πω: Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος ούτε κάνω την προσευχή μου στο εικόνισμα του Στάλιν».

Με μια σκληρή δήλωσή του το ΚΚΕ απαντά στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις δηλώσεις του από τη Λαμία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στον αντικομμουνισμό, επειδή φοβάται και ανησυχεί που οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, βρίσκουν απήχηση στο λαό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του είχε κατηγορήσει το ΚΚΕ για μονολιθικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “προσεύχονται στην εικόνα του Στάλιν”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε