Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετωπική σύγκρουση για την Εξεταστική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η περιβόητη συναίνεση που ζητούσε η κυβέρνηση και παρείχε η αξιωματική αντιπολίτευση εξανεμίστηκε.

Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής έχει προκαλέσει αναταραχή στον πολιτικό κόσμο με τη Νέα Δημοκρατία να σκίζει τη λευκή επιταγή που είχε παράσχει στην κυβέρνηση, ενώ και στο κοινοβούλιο το θέμα προκάλεσε άγριες κόντρες μεταξύ των βουλευτών. 

Ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος το αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα κλίμα που δεν έμοιαζε με το θετικό κλίμα των προηγούμενων συναντήσεων. 

Ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι η συναίνεση που παρείχε μέχρι τώρα δεν υφίσταται πλέον, καθώς δεν συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία αρχικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ το θέμα της Εξεταστικής για την οικονομία, αλλά και τα σκληρά μέτρα εις βάρος των ασθενέστερων. Δείτε τη σχετική είδηση

Η Ρηγίλλης φαίνεται πως σκληραίνει τη στάση της προς την ελληνική κυβέρνηση με επίκεντρο την οικονομία, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς θα πιεστεί να συνεχίσει τη συναίνεση ειδικά στη συνάντηση που θα έχει με τον Μπαρόζο στις 25 Φεβρουαρίου. 

Πάντως, η εξεαστική προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση που αυτή τη φορά προέρχονται και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Εν συνεχεία ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος δήλωσε πως κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ακόμα και για δυσάρεστα πράγματα είναι ευχάριστη. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε