Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μέτρα για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Την ανάγκη να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας – με στόχο την επιστροφή των κατοίκων στην περιοχή – επεσήμανε ο Δήμαρχος της Αθήνας, ενημερώνοντας την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, για την πολιτική του σε αυτό τον τομέα.

“Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως τα μέτρα που μελετά είναι η αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της πρωτεύουσας και η θέσπιση κινήτρων, όπως η επιδότηση ενοικίου, για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικίσουν στην περιοχή.

Στα σχέδια του Δημάρχου της Αθήνας, δήλωσε πως είναι και η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών στη θέση των 9 ξενοδοχείων που έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο, αλλά και η δημιουργία κινητών μονάδων για συσσίτιο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε επίση πως προωθούνται  συμφωνίες με εταιρίες λαμπτήρων  για την «υιοθέτηση» πλατειών ώστε να αναλάβουν τον φωτισμό τους, καθώς, όπως είπε, ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω χρεών προς τους προμηθευτές τέτοιου υλικού.

Τέλος ανακοίνωσε πως και ο Δήμος της Αθήνας θα υιοθετήσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και όλες οι αποφάσεις του θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Αρνήθηκα να δώσω στέγη στους μετανάστες της Υπατίας γιατί θα ήταν σαν πολιτική κάλυψη”

Ο Δήμαρχος της Αθήνας απάντησε και σε όσους τον επέκριναν γιατί το βράδυ που οι μετανάστες κατέλαβαν τη Νομική, αρνήθηκε να τους σώσει στέγη. “Θα ήταν σαν να έδινε ο δήμος πολιτική κάλυψη στους μετανάστες” δικαιολόγησε τη στάση του ο κ. Καμίνης, και στην ίδια γραμμή με την Κυβέρνηση δήλωσε πως “όλοι οι παράνομοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους”.
“Η πολιτική μας στο μεταναστευτικό θα πρέπει να αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη, στην καταπολέμηση τις παράνομης μετανάστευσης και διαχείρισης του φαινομένου των παρανόμων μεταναστών που είναι ήδη στη χώρα. Πρέπει αυτός ο πληθυσμός να βγει από την αφάνεια, να καταγραφεί και να ταχτοποιηθεί” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε