Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2013 | 22:55

Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας έχουν προγραμματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

-Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.

Η Αστυνομία πάντως κάνει έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλισης των χρημάτων τους και των σπιτιών τους, και να ειδοποιούν αμέσως την Άμεση Δράση για οτιδήποτε τους συμβεί.

Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληροφορίες για θύμα τροχαίου ζητά η ΕΛΑΣ

Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα κατά 20% στην Τρίπολη

Χανιά: ''Έσβησε'' στην άσφαλτο δύο ώρες μετά την έλευση του 2013


   Διαδώστε αυτό το άρθρο