Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 11 Αθήνα Αναλυτικά

Μέχρι 21 Νοεμβρίου θα απέχουν οι δικαστές

Μέχρι 21 Νοεμβρίου θα απέχουν οι δικαστές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 20:02
Πρώτη δημοσίευση: 12.11.2012 | 20:02

Μέχρι 21 Νοεμβρίου 2012 παρατάθηκε η αποχή των δικαστών τόσο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και των Διοικητικών Δικαστών.

Επιπλέον όλες οι δικαστικές Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν «τη βαθειά ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση οικονομική τους εξαθλίωση, που οδηγεί στη θεσμική απαξίωσή τους».

Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να προσφύγουν στο Μισθοδικείο για «την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος τους».

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ψήφισμά της, τονίζει ότι με την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στήριξης, συντελείται μια «άνευ προηγουμένου λεηλασία του μοναδικού μέσου βιοπορισμού των δικαστικών λειτουργών, δια μέσου της κατάρτισης ενός οφθαλμοφανώς ανεπαρκούς και πέραν των συνταγματικών επιταγών μισθολογίου, με πενιχρό αποτέλεσμα για την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και χωρίς οι Ενώσεις να κληθούν έστω και για τυπικούς λόγους να εκθέσουν τις απόψεις τους επί ειδικών διατάξεων».

Παράλληλα, οι έξι Δικαστικές Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι με την ψήφιση του νόμου για το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται να επιχειρεί εν επιγνώσει την πλήρη θεσμική απαξίωση του δικαστικού λειτουργήματος». Και όλα αυτά, συνεχίζουν οι Ενώσεις, «σε καιρό που η έγκυρη δικαστική κρίση θα έπρεπε κατ’ εξοχήν να διευκολύνεται ως έσχατη εγγύηση νηφαλιότητας, κοινωνικής ειρήνης και ανάπτυξης».

Οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών που έγιναν και ανέρχονται στο 60%, πλέον του ότι συνεπάγεται οικονομική εξαθλίωση, «υποσκάπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις παραγωγής του δικαιοδοτικού έργου», αναφέρουν οι Ενώσεις. Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι «η ώρα αυτή της κρίσης στη χώρα μας, που, βέβαια, δεν είναι μόνον οικονομική, πρέπει να γίνει για όλους ώρα περισυλλογής αλλά και αναμέτρησης με τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων».

Τέλος, όλοι οι δικαστές δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι «θα προασπίσουν με κάθε μέσο την συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία και ότι θα συνεχίσουν αγόγγυστα να επιτελούν τα καθήκοντά τους με όσα μέσα διαθέτουν, αναλώνοντας τις δυνάμεις τους για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την πάταξη τής διαφθοράς και την κάθαρση τής πολιτικής ζωής τής χώρας, με μοναδικό στόχο την παροχή αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας και την εμπέδωση τού δοκιμαζόμενου κράτους δικαίου».

Την ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ενώσεις: Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγανακτισμένοι οι δικαστές από τις μειώσεις των μισθών τους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Πάρτε μαζί σας ομπρέλα Καιρός: Πάρτε μαζί σας ομπρέλα
  2. Καιρός: Βελτιώνεται τη Δευτέρα – Η πρόγνωση Καιρός: Βελτιώνεται τη Δευτέρα – Η πρόγνωση
  3. Καιρός:  Παγωμένη  Κυριακή! -2 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια! Καιρός: "Παγωμένη" Κυριακή! -2 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια!
  4. Καιρός: Βροχές και παγετός την Κυριακή Καιρός: Βροχές και παγετός την Κυριακή
  5. Καιρός: Από σήμερα βροχές και παγετός [pic] Καιρός: Από σήμερα βροχές και παγετός [pic]
  6. Καιρός: Παγετός και -4 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια το Σάββατο! Καιρός: Παγετός και -4 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια το Σάββατο!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook