Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο επιβαρύνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι – Ολοι οι νέοι φόροι

Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο επιβαρύνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι – Ολοι οι νέοι φόροι

– 35% σε επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις απο το πρώτο ευρώ
– Απο 8 γίνονται 4 τα φορολογικά κλιμάκια
– Μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ και φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες

Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, σύμφωνα με το νέο σύστημα φορολόγησης που προωθεί το υπουργείο οικονομικών, με στόχο κλείσει το πακέτο των πρόσθετων εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013-2014.

Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου,μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα θα επιβαρυνθούν μέχρι 1.400 ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι, προβλέπεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 45% που είναι σήμερα και επιβάλλεται στο τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ, σε 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.

Στα σενάρια περιλαμβάνεται και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα ή εναλλακτικά η περικοπή τους κατά 50%.

Επίσης, καταργείται το αφορολόγητο για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και επιβάλλεται φόρος 35% από το πρώτο ευρώ.
Αυξάνεται ο φόρος στις αμοιβές των ναυτικών κατά 66% έως 233% ενώ μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ και φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες.

Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο και τα τσιγάρα, αυξάνονται οι φόροι στους τόκους καταθέσεων και επιβάλλεται τέλος άδείας για χώρους καπνιζόντων.

Διαβάστε
Ένα προς ένα τα 15 νεα φορολογικά μέτρα – Θα φορολογούνται τα πάντα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε