Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μέχρι τον Ιούνιο η καταγραφή των ακινήτων των ΟΤΑ

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής τού προγράμματος «Καλλικράτης», συνεχίζει την καταγραφή και την παρακολούθηση της διαχείρισης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ.

Η καταγραφή γίνεται μέσω πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο αποτυπώνονται τα στοιχεία των ακινήτων και οι μεταβολές που επέρχονται.

Στην εγκύκλιο, αναφέρεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και ανάπτυξη τού πληροφοριακού συστήματος, ο ορισμός -από τους περισσότερους ΟΤΑ- υπευθύνων για τη διαχείρισή του (το υπουργείο καλεί τους φορείς να επισπεύσουν στον ορισμό των υπευθύνων και τις σχετικές διαδικασίες, για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα) και η πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης των εμπλεκόμενων υπαλλήλων.

Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι το Μάιο και τον Ιούνιο, θα πρέπει να έχουν εισαχθεί τα στοιχεία των ακινήτων, ενώ σύντομα θα γίνει -με ξεχωριστό τρόπο- η καταγραφή των ακινήτων, τα οποία ήδη αξιοποιούνται, αποφέροντας οικονομικό όφελος και των ακινήτων, που προσφέρονται για μελλοντική αξιοποίηση, κατά την άποψη των ΟΤΑ.

Διαβάστε

Διπλός φόρος στα ακίνητα – Καμία μείωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε