Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μια ληστεία κάθε 6 λεπτά! Σαρώνει η εγκληματικότητα

– Κάθε δυο μέρες δολοφονείται ένας άνθρωπος
– 53.000 κλοπές και διαρρήξεις μόνο στην Αττική
– Ο… ΔΙ.ΑΣ. “έστειλε” τους δράστες στην επαρχία
– 91.000 κλοπές και διαρρήξεις το 2010 στην Ελλάδα

Τα στοιχεία αρκούν για να σοκάρουν, όμως δεν μιλάμε για απλά νούμερα. Αρκεί να δει κανείς ένα από αυτά.

Μέσα στο 2010, χάθηκαν 175 ανθρώπινες ζωές. Άνθρωποι που ξεψύχησαν στα χέρια στιγμών δολοφόνων.

Τα “νούμερα” υποδηλώνουν μια πραγματική έκρηξη της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα, από μια απλή αφαίρεση κινητού στη μέση του δρόμου μέχρι την αφαίρεση μιας ζωής.

Μια απλή διαίρεση αρκεί για να δείξει ότι οι 53.267 κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική “μεταφράζονται” σε μία κάθε 120 λεπτά, ενώ οι 90.939 σε ολόκληρη τη χώρα σε μία κάθε 10 λεπτά.

Πάνω από 16.000 μηχανές “άλλαξαν χέρια” ενώ κάθε μία ώρα “κάνουν φτερά” 3 αυτοκίνητα!

Οι “ψυχροί” δείκτες δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα. Μόνο θετικό στοιχείο η μείωση μικροκλοπών στη μέση του δρόμου ή σε στόχους όπως οι τράπεζες από την ώρα που βγήκε στο δρόμο η περιβόητη ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2010 το έγκλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα σημείωσε μια κάμψη όμως … οι δράστες μετακόμισαν στην επαρχία και σε σχέση με πέρυσι κάνουν 3 περισσότερες ληστείες ή διαρρήξεις κάθε μέρα.

Κάποιοι θα ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο και μιλήσουν για εγκλήματα για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι ξένοι, οι λαθρομετανάστες ή όπως αλλιώς θέλουν να τους ονομάσουν ωστόσο τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον από τις συλλήψεις δείχνουν ότι το έγκλημα δεν κάνει… φυλετικές διακρίσεις, αναλογικά οι Έλληνες εγκληματίες είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς.

Εκείνο που πραγματικά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς είναι ότι η εξαθλίωση έχει στείλει ανθρώπους στο να επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους στη μέση του δρόμου με στόχο ένα κινητό, μια αλυσίδα ή ένα χαρτζιλίκι 2 ευρώ και ένα μπουφάν όπως προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι υπεύθυνοι είναι ότι αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων, εκβιασμών και ληστειών από μαθητές προς μαθητές.

Τα κρούσματα επιθέσεων αλλοδαπών εναντίον αλλοδαπών, αλλά και ρατσιστικών ομάδων εναντίον τους.

Το 2005 (για παράδειγμα) οι διαρρήξεις και οι κλοπές δεν ήταν απλά λιγότερες κατά 50% (44.000) έλειπαν και φαινόμενα εισβολής ενόπλων σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι είναι μέσα.

Πλέον οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια έχουν πολλαπλασιαστεί, σχεδόν καθημερινά το “αστυνομικό δελτίο” περιλαμβάνει και μια ληστεία με (έστω) ολιγόλεπτη ομηρία των θυμάτων.

Το… περίεργο μετά από όλα αυτά είναι ότι η σχετική ενημέρωση από την αστυνομία υπερτονίζει το γεγονός ότι υπήρξε μείωση στα “νούμερα” το 2ο εξάμηνο του 2010.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε