Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μια νύχτα κόλαση με άγρια επεισόδια! Μολότοφ, φωτιές, προσαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μια νύχτα κόλαση με άγρια επεισόδια! Μολότοφ, φωτιές, προσαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο ασφαλιστικό. Κουκουλοφόροι εναντίον αστυνομικών σε μάχες σώμα με σώμα, με πετροπόλεμο, “βροχή” από μολότοφ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης! Στα Εξάρχεια κατέληξαν οι ταραχοποιοί, κάνοντας γυαλιά – καρφιά ό, τι βρήκαν στο διάβα τους! 9 προσαγωγές συνολικά!

Από το πρωί της Κυριακής οι διαδηλώσεις έδιναν το ρυθμό, εν μέσω ενός νέου μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο οι 300 βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν απόψε το βράδυ. Ωστόσο για μία ακόμη φορά σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν την διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας ήταν χιλιάδες και μάλιστα εκπροσωπούσαν… σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ, αγρότες, δικηγόροι, συνδικαλιστές και φυσικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Οι έξι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων περίπου 50 άτομα, αλλά επικρατεί ηρεμία παντού.

Τα πρώτα… δείγματα γραφής!

Όλα αυτά μέχρι να γίνει… το μπαμ! Η κατάσταση “μύριζε μπαρούτι” από νωρίς και το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής, όταν άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια έναν αγροτοσυνδικαλιστή, με τις εικόνες να αποτυπώνονται μάλιστα μπροστά στην κάμερα του newsit.gr

Λίγο αργότερα, θύμα επίθεσης έπεσε από αντιεξουσιαστές και ο ο δημοσιογράφος του Star, Γιώργος Σαραντάκος, τον οποίο χτύπησαν και κλώτσησαν.

Παράλληλα, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος σημειώθηκε ένα ακόμη επεισαόδιο, όταν άγνωστοι κυνήγησαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με σβάστικες και μαιάνδρους, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με δύο κρότους λάμψης!

Δυστυχώς πάντως, όλα αυτά αποδείχθηκαν τα… προεόρτια από όσα θα ακολουθούσαν…

Μολότοφ οι μεν, χημικά οι δε!

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν όταν άγνωστοι νεαροί ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας. Οι περισσότεροι διαδηλωτές φυσικά διαλύθηκαν και τότε ξεκίνησαν οι “ασχήμιες”.

 

 

Οι ταραχοποιοί δεν σταματούσαν να πετούν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

 

Καρέ – καρέ τα επεισόδια στο Σύνταγμα

“Γυαλιά – καρφιά” φεύγοντας και συνέχεια στα Εξάρχεια!

Τα σοβαρά επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, όταν περίπου στις 22:00 το βράδυ οι ταραχοποιοί αποχώρησαν από το Σύνταγμα με την… συνέχεια να δίνεται στις περιοχές γύρω από τα Εξάρχεια. Στο διάβα τους οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, κάδους απορριμάτων και στάσεις λεωφορείων.

Λίγο αργότερα, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και του Γκύζη σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στα social media, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ σημειώθηκε βλάβη σε δυο γραμμές μέσης τάσης αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Έσπασαν ό, τι βρήκαν στο διάβα τους!

Μικροένταση σημειώθηκε και στην οδό Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να κάνει εκ νέου χρήση κρότου λάμψης και να προχωρά σε μια προσαγωγή. Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ σημειώθηκε και στην Μπενάκη και υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό διαδηλωτών.

 

 

Στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Γαμβέτα οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.

Και φυσικά… τέρμα στα Εξάρχεια

Όπως συμβαίνει συνήθως μετά τα επεισόδια, οι ταραχοποιοί κατέληξαν στα Εξάρχεια, όπου έκαναν τη νύχτα – μέρα με φωτιές σε κάδους, ακόμη και σε… έπιπλα! Στο επίκεντρο η οδός Στουρνάρη…

 

 

Φωτοβολίδες κατά δημοσιογράφων!

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ, άγνωστοι φώναξαν “ρουφιάνοι” και πέταξαν φωτοβολίδες προς το σημείο όπου βρίσκονταν δημοσιογράφοι, ενώ αργότερα πέταξαν ξανά βόμβες μολότοφ.

 

Φωτογραφίες: newsit.gr, Reuters, Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε