Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μια νύχτα στο νοσοκομείο Ελπίς – Κατ’ ευφημισμόν εφημερία και απίστευτη ταλαιπωρία (ΦΩΤΟ)

Μια νύχτα στο νοσοκομείο Ελπίς – Κατ’ ευφημισμόν εφημερία και απίστευτη ταλαιπωρία (ΦΩΤΟ)

Ώρα 4:45. Το νοσοκομείο Ελπίς εφημερεύει και η κατάσταση για τους ασθενείς είναι τραγική. Άνθρωποι με όλων των ειδών τα έκτακτα προβλήματα υγείας αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και για 2 (!) ώρες για να λάβουν ιατρική φροντίδα

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ελπίς βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των ασθενών, ενώ οι τελευταίοι περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και κάποιοι που έχουν πραγματική ανάγκη. Αντί να βοηθηθούν άμεσα, έχουν τοποθετηθεί σε φορεία και… περιμένουν για ώρες στους διαδρόμους.

Εικόνες από το παρελθόν

Δίπλα στα… προσωρινά φορεία οι συγγενείς των ασθενών να περιμένουν καρτερικά να έρθει η… σειρά των αγαπημένων τους προσώπων.  Μια μάνα με ένα παιδί και μια γυναίκα με τον σύζυγό της στο φορείο. Ο εκνευρισμός μεγάλος όσο περνάει ο χρόνος.

Οι εικόνες του newsit.gr, που τραβήχτηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο Ελπίς θυμίζουν άλλες εποχές που τα ράντζα κατέκλυζαν τους διαδρόμους των περισσότερων νοσοκομείων. Τώρα τα ράντζα έχουν φτάσει στις εφημερίες.

Δεν υπάρχουν δωμάτια, δεν υπάρχουν κρεβάτια και δεν υπάρχουν γιατροί. Το νοσοκομείο εφημερεύει με “τα χίλια ζόρια”.

Όλα αυτά την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, ευαγγελίζεται πρόοδο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο μέρα με τη μέρα… αργοπεθαίνει. Όπως υποστηρίζουν άλλωστε τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί, όσο και οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, το Εθνικό Σύστημα Υγειας υποστελεχώνεται και υποχρηματοδοτείται, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές είναι τεράστιες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε