Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μία “πολιτεία” ήρθε και άραξε στη Σούδα!

Μία “πολιτεία” ήρθε και άραξε στη Σούδα!

Mε το κρουαζιερόπλοιο Mariner of the Seas , το οποίο προερχόμενο από την Ρόδο έδεσε το πρωί στην Σούδα , άνοιξε στα Χανιά η αυλαία των αφίξεων των πλοίων κρουαζιέρας. Το πλοίο μετέφερε 3.194 επιβάτες από 55 διαφορετικές χώρες,

Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες , οι τοπικοί φορείς υποδέχθηκαν επιβάτες και πλήρωμα με κρητικούς χορούς τραγούδια και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ευτύχης Δαμιανάκης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνός..

Το Mariner of the Seas έδεσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προβλήτα , καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο τμήμα του.

Η εικόνα του εντυπωσιακή .Με μήκος 311 μέτρων αποτελεί μια πλωτή πολιτεία με πλήρωμα 1.185 ατόμων. Η κατασκευή του, το 2003 στην Φινλανδία, κόστισε 650 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στο πλοίο έγινε ανταλλαγή δώρων του πλοιάρχου και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών των Χανίων.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο της εταιρίας που ανήκει το πλοίο , Νίκο Ανταλή,« έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξομε και να φέρομε την κρουαζιέρα στα Χανιά και νομίζω ότι πετύχαμε. Δουλέψαμε πολύ και με την βοήθεια όλων νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό βήμα. Θεωρώ πολύ σημαντικό να δουλέψομε όλοι μαζί να κρατήσομε τα κρουαζιερόπλοια»

«Κάναμε το πρώτο βήμα, δουλέψαμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Στα 15 καταστρώματα του κρουαζιερόπλοιου, εκτός των εγκαταστάσεων αναψυχής (εστιατόρια, καφετέριες, καζίνο,γκολφ, πισίνες, κινηματογράφος, θέατρο ,) υπάρχουν χώροι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο που δίνουν την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε μια πόλη και όχι σε πλοίο. Συνολικά το πλοίο διαθέτει 1.557 καμπίνες, από τις οποίες οι 939 είναι εξωτερικές και οι 618 εσωτερικές, ενώ από τις εξωτερικές οι 765 έχουν και μπαλκόνια.

Στην διάρκεια μιας επταήμερης κρουαζιέρας με το Mariner of the Seas καταναλώνονται μεταξύ άλλων :

– 420 χιλιάδες λίτρα φρέσκου νερού που παράγεται στο πλοίο και 203 χιλιάδες παγάκια

 – 20 χιλιάδες μπουκάλια μπύρας και 3 χιλιάδες μπουκάλια κρασιού .

 Η κουζίνα του κρουαζιερόπλοιου στην διάρκεια της επταήμερης κρουαζιέρας παρασκευάζει 105 χιλιάδες γεύματα τα οποία αποτελούνται μεταξύ άλλων και από 30 τόνους φρέσκων λαχανικών, 9 τόνους μοσχάρι, 5,5 τόνους κοτόπουλα, 2,5 τόνους χοιρινό, 8 τόνους πατάτες, και 28.000 φρέσκα αυγά.

Οι επιβάτες αφού επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ, πραγματοποίησαν εκδρομές ενώ βρέθηκαν και στην πόλη των Χανίων όπου τα καταστήματα παρέτειναν το ωράριό τους.

Επόμενος σταθμός του είναι η Ιταλία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε