Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στον άμεσο διαχωρισμό του ειδικού τέλους των ακινήτων από τους λογαριασμούς κατανάλωσης της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, αναφέρει πως η επιβολή του Ειδικού Έκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και του τιμολογίου της ΔΕΗ, ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα ανάμεσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την οικονομική αδυναμία του καταναλωτή.

Οι έμποροι δεν μπορούν να αντέξουν ένα ακόμη λειτουργικό βάρος με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει.

Η ΕΣΕΕ λαμβάνει συνεχώε μηνύματα αγωνίας από το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της επικράτειας, και πάρα πολλές επιχειρήσεις μέλη της δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. “Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν διορθώσει τα προβλήματα ούτε λύνουν το πρόβλημα της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη, μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις παρουσιάζει καθυστερούμενες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Η λήξη της προθεσμίας καταβολής των συνδυασμένων λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΕΤΗΔΕ διόγκωσε τον αριθμό αυτό, ενώ αύξησε το 2011 τις υποχρεώσεις- οφειλές στη ΔΕΗ από 822 εκατ. στα 1,25 δισ.”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξήσεις από τον Μάρτιο στο ρεύμα για επιχειρήσεις και βιομηχανίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε