Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μικρή αύξηση στα θερινά cinema

Μικρή αύξηση στα θερινά cinema

Μικρή αύξηση των εισιτηρίων των θερινών κινηματογράφων αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί σε ποσοστό από 1% έως 1,5% συγκρινόμενο με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εκτιμήσεις οφείλονται στην δυναμική που έχουν αναπτύξει τις τρείς τελευταίες εβδομάδες της προβολής τους οι εμπορικές ταινίες όπως το Hαngοver, οι “Πειρατές της Καραϊβικής” και το Fasten Furlious, οι οποίες έχουν κόψει συνολικά περίπου 900.000 εισιτήρια, όπως επίσης και η προσδοκώμενη εισπρακτική επιτυχία του Harry Potter 7, του οποίου η προβολή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, η αύξηση αυτή ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερη εάν βοηθούσαν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε πολύ αργά λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών και οι αίθουσες φέτος άρχισαν να γεμίζουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αντί της περσινής περιόδου που ήταν ένα μήνα νωρίτερα.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρίας διανομών κινηματογραφικών ταινιών ROSEBAD Ζήνος Παναγιωτίδης, “εκτιμούμε ότι θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι και ίσως με μία ενδεχόμενη απειροελάχιστη αύξηση που δεν θα ξεπεράσει το 1% με 1,5%. Η δυναμική των εμπορικών ταινιών αυτής της περιόδου είναι καλή. Ταινίες όπως το Hangοver που ήδη προβάλλεται και σε τρεις βδομάδες έχει κόψει πάνω από 200.000 εισιτήρια, το ίδιο και οι “Πειρατές της Καραϊβικής” στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν κόψει περίπου 400.000 εισιτήρια, ενώ Harry Potter είναι μία σταθερή αξία που δεν μας απογοητεύει. Εάν ο καιρός ήταν σταθερός και βοηθούσε νωρίτερα θα μπορούσαμε να λέμε ότι μεσούσης της κρίσης διανύουμε μία συμπαθητική περίοδο”.

Αναλυτικά η ταινία Hαngοver με πρωταγωνιστή τον ελληνοαμερικανό ηθοποιό Ζακ Γαλιφιανάκη ξεκίνησε την προβολή της στις καλοκαιρινές αίθουσες στις 2 Ιουνίου και έως σήμερα έχει κόψει 253.500 εισιτήρια. Η ταινία “Πειρατές της Καραϊβικής” με πρωταγωνιστή τον αμερικανό ηθοποιό Τζόνι Ντέπ άρχισε τις προβολές της σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο και έως σήμερα έχει κόψει 408.300 εισιτήρια.

Επίσης, πετυχημένη εμπορικά κρίνεται η ταινία “Fasten Furlious”, της οποίας η προβολή ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και έως σήμερα έχει κόψει 225.000 εισιτήρια. Το βαρύ πυροβολικό της καλοκαιρινής σεζόν είναι η ταινία Ηarry Potter 7, η οποία είναι σε τεχνολογία 3D και οι επίσημες προβολές της ξεκινούν στις 14 Ιουλίου, όπου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες σινεφίλ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε