Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο οποίο είχαν καλέσει τους εργαζόμενους τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ωστόσο η ανταπόκριση ήταν μικρή.

Η συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε στις 11 το πρωί και γύρω στη μία παρά η πορεία βρέθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Κλειστή ήταν την ίδια ώρα η οδός Φιλελλήνων ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η Σταδίου. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι εργαζόμενοι της ΟΛΜΕ και της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καταφέρθηκαν κατά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών μισθών και συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι χτυπούν το σύνολο της κοινωνίας και τόνισαν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο θέμα της νέας δανειακής συμφωνίας με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος που είπε χαρακτηριστικά ότι “στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι”.

Στη συνέχεια τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν μέσω της Σταδίου πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συνδικάτα και σωματεία των ΔΕΚΟ διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με απεργία στις 15 Ιουνίου και στάση εργασίας στις 9 Ιουνίου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε