Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μικροεπεισόδια στην δημοπράτηση του ΧΥΤΑ Φυλής

Μικροεπεισόδια στην δημοπράτηση του ΧΥΤΑ Φυλής

Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία της ΕΣΔΝΑ όπου γινόταν η δημοπρασία για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Η απαγόρευση εισόδου στην ΠΟΕ ΟΤΑ “άναψε” το φυτίλι!

Κάτοικοι των περιοχών που προγραμματίζεται να δημιουργηθούν ΧΥΤΑ αλλά και συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ (που έχει κηρύξει και στάση εργασίας στους Δήμους) συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΔΝΑ. Εκεί βρίσκονταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη.


Όταν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ θέλησαν να μπουν στο κτίριο όπου γίνεται η δημοπράτηση, τα ΜΑΤ τους απώθησαν και επικράτησε ένταση.

Η πρώην δήμαρχος Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου τραυματίστηκε ελαφρά, όταν έπεσε στο έδαφος και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Η ΠΟΕ ΟΤΑ απείλησε πως αν δεν της επιτραπεί η είσοδος, θα κλείσει τον ΧΥΤΑ Φυλής. Υπό την απειλή αυτή, μέλη της Ομοσπονδίας μπήκαν στο κτίριο, αλλά δεν τους άφησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της δημοπράτησης. Και αυτό τους εξαγρίωσε, με αποτέλεσμα, βγαίνοντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος να καλέσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Σήμερα έγινε η κατάθεση προσφορών για το εργοστάσιο στα Άνω Λιόσια. Προβλέπεται η κατασκευή δύο εργοστασίων στα όρια του Δήμου και ο δήμος Φυλής κάλεσε σε παλλαϊκή διαμαρτυρία τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου.



Ο δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραΐμης προσφεύγει στο ΣτΕ και σε ευρωπαϊκά όργανα κατά της κατασκευής των εργοστασίων στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή, ενώ και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα της κατασκευής εργοστασίου στην Κερατέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα διαμαρτυρία για το εργοστάσιο απορριμάτων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε