Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Το αρχαίο νεκροταφείο «σταμάτησε» τις έρευνες! Στρέφονται στο δεύτερο χώρο που έχει υποδείξει ο μάρτυρας

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Με απόφαση της ανακρίτριας σταματούν οι έρευνες στο χωράφι κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991
– Η ανακάλυψη νεκροταφείου 2000 ετών έφερε ανατροπή και αναλαμβάνει η αρχαιολογική Υπηρεσία
– Να σταματήσουν οι έρευνες είχε ζητήσει και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου
– Οι Βρετανοί αστυνομικοί θα ερευνήσουν τώρα το δεύτερο χώρο που έχει υποδείξει ο μάρτυρας

Ανατροπή στο θρίλερ των ερευνών για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν έφερε η ανακάλυψη εντός νεκροταφείου 2000 ετών στο χωράφι όπου ενδέχεται να έχει θαφτεί το παιδί εδώ και 25 χρόνια, από την ημέρα της εξαφάνισής του τον Ιούλιο του 1991.

Με απόφαση της ανακρίτριας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταματούν οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι. Μετά από εντολή της, ο εκσκαφέας δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι που ήρθαν στο φως μόλις η μπουλντόζα έφτασε σε βάθος 30 εκατοστών. Αρχαιολόγοι, Έλληνες και Βρετανοί, εξέτασαν τα ευρήματα και κατέληξαν στο πρώτο συμπέρασμα πως οι τάφοι είναι ρωμαϊκής εποχής, τουλάχιστον 1.500 – 2.000 ετών. Μάλιστα, έχουν βρεθεί και τέσσερις σκελετοί.

Και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, στο μεταξύ, προσέφυγε το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές της Κω, ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν αποκλείεται ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, να επιτραπεί η συνέχιση των ερευνών, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής (30.09.2016) ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν, επικοινώνησε με τον επικεφαλής των Βρετανών αξιωματικών για να ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες. «Έδωσα άδεια για τις εκσκαφές και έκοψαν δέντρα γιατί ήθελα να βοηθήσω. Αλλά αυτή είναι η μόνη γη που έχω. Οπότε πρέπει να τους πω να σταματήσουν», είχε, εξάλλου, δηλώσει στη Mirror.

Το πρωί της Παρασκευής (30.09.2016) η ανακρίτρια βρέθηκε στο χώρο και μετά από λίγη ώρα έδωσε εντολή να σταματήσουν άμεσα οι έρευνες. Και δεν σταματούν μόνο στο σημείο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι αλλά σε όλο το χωράφι όπου από την περασμένη Δευτέρα (26.09.2016) έχουν ξεκινήσει οι έρευνες οι Βρετανοί αστυνομικοί.

Η απόφαση της ανακρίτριας είναι προσωρινή. Έλληνες αρχαιολόγοι θα κληθούν να δουν το σημείο και αν μπορούν να το περιφράξουν ώστε να συνεχιστεί η έρευνα. Δεν αποκλείεται όμως στο ίδιο χωράφι να υπάρχουν κι άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μετά την απρόσμενη εξέλιξη με τον εντοπισμό του αρχαίου νεκροταφείου και την απόφαση της ανακρίτριας, οι Βρετανοί ερευνητές θα μετακινηθούν πλέον στο δεύτερο χωράφι που έχει υποδείξει ο μάρτυρας. Το δεύτερο χωράφι είναι στην πίσω πλευρά της έκτασης όπου γίνονταν μέχρι σήμερα οι έρευνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε