Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Βρήκαν το αυτοκινητάκι του λίγες ώρες πριν σταματήσουν τις έρευνες!

Μικρός Μπεν: Βρήκαν το αυτοκινητάκι του λίγες ώρες πριν σταματήσουν τις έρευνες!

– Η ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κω ήρθε λίγο πριν φύγουν οι Βρετανοί αστυνομικοί από το ελληνικό νησί
– Βρήκαν ένα μικρό αυτοκινητάκι που είχε ο μικρός Μπεν μαζί του την ημέρα που εξαφανίστηκε
– Η μητέρα του Κέρι Νίνταμ ξέσπασε σε λυγμούς μόλις το είδε
– Αναγνώρισε πως το μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι ήταν αυτό με το οποίο έπαιζε ο γιος της την ημέρα που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991

Ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες που είχε μαζί του την ημέρα της εξαφάνισής του ο μικρός Μπεν Νίνταμ είναι το αντικείμενο που βρήκε η αστυνομία στον δεύτερο χώρο των ερευνών στην Κω. Και το βρήκε, μέσα στη σκόνη και τα χώματα, λίγες ώρες πριν οι έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του παιδιού που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991, σταματήσουν.

Είχαν απομείνει μερικές ώρες ερευνών και μετά από 21 μέρες χωρίς στοιχείο, οι Βρετανοί αστυνομικοί είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως θα γύριζαν στη Βρετανία με άδεια χέρια, χωρίς να είναι σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβη στον μικρό Μπεν. Και τότε ήρθε η “ανατροπή”. Εντόπισαν ένα άγνωστο μέρος (μια μυστική τοποθεσία το αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ) όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας μετέφερε μπάζα ένα μικρό αυτοκινητάκι. Το βρήκαν ανάμεσα στα χώματα. Σκονισμένο και χαλασμένο.

Ήταν το μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι με το οποίο έπαιζε ο Μπεν τη μοιραία μέρα. Τη μέρα που χάθηκε από προσώπου γης. Ένα μεταλλικό αυτοκινητάκι, με τον αριθμό 88 γραμμένο στην οροφή του και τη λέξη βενζίνη στο καπό του. Ήταν Σάββατο (15.10.2016) όταν το βρήκαν οι ερευνητές. Σε ένα χώρο όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας συνήθιζε να πετά μπάζα. Σε ένα σημείο που βρίσκεται 800 μέτρα από τη φάρμα όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του.

Ένα αυτοκινητάκι σαν αυτό της φωτογραφίας βρήκαν οι ερευνητές στο σημείο των ερευνων - Φωτογραφία Mirror

Αμέσως το μυαλό όλων πήγε στο προφανές: ήταν αυτό ένα από τα παιχνίδια του παιδιού; Την απάντηση κλήθηκε να δώσει η μητέρα του Κέρι. Η οικογένεια του Μπεν βρισκόταν στην Κω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η αστυνομία τους έδειξε το αυτοκινητάκι. Η μητέρα και η γιαγιά του δεν άντεξαν και κατέρρευσαν. Αναγνώρισαν το παιχνίδι του Μπεν.

«Είμαι 90% σίγουρη πως ήταν του Μπεν. Περίμενα να μην έχει καν μπογιά πάνω του. Όταν το είδα, ήμουν δύσπιστη. Θα πρέπει να το πέταξε στο σημείο εκείνο ο Ντίνο (σ.σ. Μπάρκας). Δεν “περπάτησε” ως εκεί» είπε η Κριστίν Νίνταμ, γιαγιά του μικρού Μπεν. Θυμήθηκε πως το κίτρινο αυτοκινητάκι πως ήταν ένα από τα δυο παιχνίδια που αγόρασε στον Μπεν το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

Ο Μπεν με τη μαμά του λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί - Φωτογραφία Mirror

«Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι τη στιγμή που θα τα ξαναδείς. Νομίζω ότι η μητέρα μου δεν θέλει να το πιστέψει. Θυμάμαι αόριστα το αυτοκινητάκι του. Αλλά σίγουρα μοιάζει οικείο. Ήμουν με τη μητέρα μου όταν του το αγοράσαμε από ένα μαγαζί με παιχνίδια στην Κω. Αγοράσαμε μαζί κάποια ζωάκια», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Το αυτοκινητάκι (που θα μεταφερθεί στη Βρετανία για να εξεταστεί) “είπε” την ιστορία του Μπεν στους αστυνομικούς. Το εύρημα τους οδήγησε στα οριστικά τους συμπεράσματα: ο Μπεν καταπλακώθηκε κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Μπάρκα, που τη μοιραία μέρα έκανε χωματουργικές εργασίες στο σημείο, και στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε. Το αυτοκινητάκι στηρίζει αυτή την εκτίμηση.

Αυτή ήταν και η εξήγηση που έδωσαν στην οικογένεια του παιδιού και ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (17.10.2016) ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς. Ο Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ο Μπεν είναι νεκρός. Αλλά όσο τα οστά του δεν έχουν βρεθεί, η οικογένειά του δεν μπορεί να βρει γαλήνη.

Πηγή: Mirror

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε