Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μήνυμα Ιερώνυμου στους Έλληνες

Μήνυμα Ιερώνυμου στους Έλληνες

«Μετανοείτε, αλλάξτε μυαλό δεν γίνεται αλλαγή εξωτερική αν δεν αλλάξουμε εσωτερικά» ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου προς όλους τους πιστούς που βρέθηκαν το πρωί στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.

«Όταν ο άνθρωπος απομακρύνεται από το Θεό, όλα επιτρέπονται. Με την αλαζονεία του προσπαθεί να χορτάσει την απληστία του, αλλά είναι κενός γιατί έχει ξενωθεί από τον Θεό» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του στον καθεδρικό ναό των Σερρών, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους Έλληνες να μην απελπίζονται και να αγωνιστούν.

«Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, θα κοιτάξουμε μπροστά και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε στον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, κατά την έξοδό του από το ναό, αν τα νέα μέτρα πληγώνουν περισσότερο τους Έλληνες και την εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «πως τώρα θα κοιτάξουμε την θεραπεία και όχι την πληγή».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε το νέο μητροπολιτικό συσσίτιο των Σερρών «Ο επιούσιος άρτος» που στεγάζεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και καθημερινά σιτίζει περισσότερους από τετρακόσιους αδύνατους οικονομικά Σερραίους.

Το απόγευμα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί το Διοικητήριο των Σερρών όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης, ενώ αργά τα βράδυ θα αναχωρήσει για τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα παραστεί αύριο το πρωί στη νεκρώσιμο ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πετρέλαιο θέρμανσης…γιοκ για στρατόπεδο στο Κουφόβουνο Έβρου!

 Μας ξαναστέλνουν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αφού τη …χάσαμε!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε