Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Δίκαιος ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας

Το μέρος των κατοίκων πήρε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τους για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Κατά τη συνάντησή του, το μεσημέρι της Κυριακής , με δημάρχους της περιοχής, ο Μητροπολίτης, αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα και επισκέφθηκε τον επιλεγμένο χώρο της χωματερής, μίλησε στους κατοίκους, καλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους “για την προστασία του τόπου τους”.

Αναφερόμενος στη στάση των ΜΑΤ, εξέφρασε την απορία του, λέγοντας: “Δεν μπορώ να διανοηθώ τόση βία και τόσο έλλειμμα δημοκρατίας”.

Ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να καμφθεί στο ελάχιστο “το δίκαιο αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων που αντιδρούν για το σπίτι και την υγεία των παιδιών τους”.

Η ένταση συνεχίζεται, με τους κατοίκους να παραμένουν στα οδοφράγματα απέναντι από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Με πέτρες και βόμβες μολότοφ οι μεν, με ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού και χημικά οι δε, ξεκινούν τις “εχθροπραξίες” κυρίως τη νύχτα, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και επτά συλλήψεις κατοίκων μέχρι στιγμής, από τα επεισόδια του Σαββάτου και της περασμένης Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
“Βαγδάτη” η Κερατέα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε