Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Μηχανισμός των Αντικυθήρων”- νέα συγκλονιστικά ευρήματα

`Μηχανισμός των Αντικυθήρων”- νέα συγκλονιστικά ευρήματα
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2009 | 11:56
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2009 | 11:56

Η έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου οδήγησε σε νέες ανακαλύψεις που ανατρέπουν

δεδομένα και αποκαλύπτουν πολλά μυστικά του πρώτου υπολογιστή του κόσμου ο οποίος κατασκευάστηκε τουλάχιστον 2.000 χρόνια πριν.
 
Η ομάδα αστοφυσικών, αστρονόμων και αρχαιολόγων του ΑΠΘ κατέληξε πως είναι πιθανό ο μηχανισμός που βρέθηκε στα Αντικύθηρα τελικά να συνδέεται άμεσα με την Ήπειρο ή την Κέρκυρα.
 
Τρία διαφορετικά ευρήματα συνδέουν το μηχανισμό με τη βορειοδυτική Ελλάδα. Τα αστρικά γεγονότα, η αναγραφή των “στεφανιτών αγώνων της Δωδώνης, Νάια” και το ημερολόγιο της “σπείρας του Μέτωνα”.
 
Η επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης πως οι σπείρες στην πίσω πλευρά του μηχανισμού δεν είναι “σπείρες του Αρχιμήδη”, καθώς έχουν δημιουργηθεί από δύο ημικύκλια, ενώ και ο δείκτης στη “σπείρα του Μέτωνα” δεν είναι στερεωμένος αλλά ελεύθερος για να παρακολουθεί τη σπείρα.
 
Στο πλαίσιο της διατριβής κατασκευάστηκε αντίγραφο του Μηχανισμού σε πραγματικές διαστάσεις. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο, παγκοσμίως, μοντέλο του Μηχανισμού το οποίοι έχει κατασκευαστεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα αποτελέσματα της έρευνας για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
 
Τι είναι ο ¨Μηχανισμός των Αντικυθήρων”:
Ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής που κατασκευάστηκε πριν από 2000 χρόνια και υπολόγιζε με εκπληκτική ακρίβεια τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και πιθανώς και των πλανητών.
Εμφάνιζε τις φάσεις τις Σελήνης, υπολόγιζε τις επιτολές και τις δύσεις κάποιων αστέρων, προέβλεπε εκλείψεις.
Έδειχνε το ημερολόγιο και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο