Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μίζες σε 200 γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων

Μίζες σε 200 γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2010 | 11:08
Πρώτη δημοσίευση: 24.01.2010 | 10:38

Μόνο στο ΚΑΤ δόθηκαν το 2005 μέχρι 1 εκατ. ευρώ σε παράνομες πληρωμές χειρουργών για την προώθηση ορθοπεδικών προϊόντων.  

Το σκάνδαλο με την λίστα 200 γιατρών που έπαιρναν μίζες προκειμένου να προωθήσουν ιατροτεχνολογικό υλικό, αποκαλύπτει σήμερα η "Καθημερινή της Κυριακής".

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση παράνομων πληρωμών, την οποία έχει αναλάβει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ). Εκτός από την λίστα που βρέθηκε στην κατάσχεση του σπιτιού της αντιπροσώπου εταιρείας ορθοπεδικών υλικών, η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει  και άλλα στοιχεία, όπως το sms μίας συζύγου γιατρού σε εκπρόσωπο της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών Depui Hellas: "Έχω 5 χειρουργεία, τα θες; Απάντησέ μου σήμερα…". 

Να σημειωθεί ότι αντιπρόσωπος άλλης προμηθεύτριας εταιρείας υπολογίζει ότι το 2005 μόνο στο ΚΑΤ, δίνονταν κάθε μήνα 300.000 ευρώ σε παράνομε πληρωμές χειρούργων για την προώθηση ορθοπεδικών προϊόντων. Εκείνη την περίοδο "πρέπει όλοι μαζί να μιζάραμε σε γιατρούς του νοσοκομείου αυτού 800.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ" αναφέρει ο ίδιος αντιπρόσωπος.

Ωστόσο, το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τα περισσότερα χρήματα δόθηκαν "στο χέρι" και δύσκολα μπορεί κάποιος να αποδείξει την δωροδοκία.

Για τον λόγο αυτό η ΥπΕΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς 35 γιατρών, από τους οποίους 13 είχαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές της πληρωμής τους από το δημόσιο νοσοκομείο που εργάζονται.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook