Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μοιράζει λεφτά για να σπάσει μπλόκα αγροτών η κυβέρνηση

Μοιράζει λεφτά για να σπάσει μπλόκα αγροτών η κυβέρνηση

Το μέτωπο των αγροτών ήδη άρχισε να εμφανίζει ρωγμές σε κάποια σημεία. Το… κενό σπεύδει να το εκμεταλλευτεί και να το διευρύνει η κυβέρνηση μέσω αποδέσμευσης χρηματοδοτήσεων ώστε να αποδυναμωθούν κάποια μπλόκα. Το υπουργείο ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσουν να αποδίδονται στους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας

Με τους ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας θα συναντηθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Από το Μαξίμου υπολογίζεται ότι τα τοπικά αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν σε συνδιασμό με το αδιέξοδο στο οποίο νιώθουν ότι έχουν περιέλθει πολλοί αγρότες καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους σύντομα θα οδηγήσει σε “σπάσιμο” των μπλόκων ή κάποιων από αυτά.

Ήδη κάποιοι συνδικαλιστές καταγγέλλουν συναδέλφους τους για παιχνίδια με την κυβέρνηση. Οι απόψεις δεν φαίνονται κοινές σε όλα τα μπλόκα. Πολλοί αγρότες εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί ενώ άλλοι απαιτούν ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και μάλιστα με δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η μορφή του αγώνα πάλι διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Οι αγρότες σε άλλα μπλόκα (κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τον Έβρο, τη Βοιωτία και τη Λάρισα) επιλέγουν να κλείνουν έστω και συμβολικά για λίγη ώρα το δρόμο, ενώ στα άλλα μπλόκα οι δρόμοι δεν κλείνουν με τους παραγωγούς να μοιράζουν απλά φυλλάδια και προϊόντα.

Ουσιαστικά η “μάχη” έχει περάσει σε επίπεδο “πολέμου φθοράς” με την κυβέρνηση να ελπίζει σε κόπωση και τους αγρότες να απαντούν ότι θα μείνουν στις θέσεις τους… ως το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε