Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μόλις χώρισα” λένε όλο και περισσότερες Αλβανίδες στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μορφή… επιδημίας παίρνουν τα διαζύγια μεταξύ ζευγαριών Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, άλλο ένα στοιχείο που δείχνει την άσχημη οικονομική κατάσταση όλων των κατοίκων αυτής της χώρας.

Οι λόγοι κυρίως οικονομικοί. Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες που ως τώρα έβρισκαν μεροκάματο στην οικοδομή ή στο εργοστάσιο βρίσκονται χωρίς δουλειά. Οι άνδρες μένουν σπίτι και το ρόλο εκείνου που φέρνει τα έσοδα για να ζήσει η οικογένεια τον αναλαμβάνουν οι γυναίκες. Τα έσοδα των συζύγων, που συνήθως δουλεύουν σε κάποιοι σπίτι, δεν φτάνουν όμως και οι εντάσεις δεν αργούν. Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν έρχεται και η βία. Έτσι τις περισσότερες φορές είναι οι γυναίκες εκείνες που επιλέγουν την έξοδο, είναι αυτές που ζητούν το διαζύγιο.
Όπως λέει μάλιστα η Μπρυονίλντα Μπεκίρι στο newsit και τον συνάδελφο Μαξίμ Σουλολάρι
“Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι γυναίκες που ζητάνε το διαζύγιο από το σύζυγό τους. Τα λίγα έσοδα που αυτές έχουν και η ανεργία των συζύγων είναι η αφορμή να ξεκινήσει η γκρίνια στο ζευγάρι. Οι γυναίκες που απευθύνονται σε ‘μας λένε ότι οι καυγάδες μεταξύ συζύγων είναι τις περισσότερες φορές βίαιοι κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συμβίωση.
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, λέμε εμείς οι Έλληνες, και οι Αλβανοί το ζουν στο πετσί τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε