Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Mόνο για νόμιμους μετανάστες το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη ρατσιστική βία

Mόνο για νόμιμους μετανάστες το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη ρατσιστική βία

To σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει οτι οι νέες υποδιευθύνσεις για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας θα στελεχωθούν από 200 αστυνομικούς ενώ λειτουργεί από το πρωί και τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες. Οι λαθρομετανάστες που θα καταγγείλουν περιστατικά βίας θα απελαύνονται.

Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό πως τα φαινόμενα αυτά  δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητα.

Σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που έχουν συσταθεί με βάση το υπ΄αριθόν 132 Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από σήμερα λοιπόν λειτουργούν δύο τμήματα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, ένα σε κάθε υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες υποδιευθύνσεις ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

Τα τμήματα και τα γραφεία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας στελεχώνονται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας.

Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ αποσαφηνίστηκε οτι οι λαθρομετανάστες που καταγγέλουν οτι έπεσαν θυματα ρατσιστικής βίας θα απελαύονται.

Ωστοσο είναι απορίας άξιο το πως ένας λαθρομετανάστης αφού κινδυνεύει με απέλαση θα καταγγείλει οτι δέχθηκε επίθεση από ρατσιστές. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ στην ουσία απευθύνεται μόνο στους νόμιμους μετανάστες.

Σε ότι έχει να κάνει με τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα τονίζεται πως επειδή στη δικογραφία δεν έχουν αποδοθεί ρατσιστικά κίνητρα στους δύο Έλληνες δράστες η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους για να συλλέξει στοιχεία που θα διευκόλυναν τις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προφυλακιστέοι οι δύο δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού

Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του ενός δράστη της δολοφονίας του Πακιστανού

Toν έσφαξαν στη μέση του δρόμου γιατί τους ενοχλούσε το ποδήλατο του

Ανακοίνωση – “κόλαφος” της Διεθνούς Αμνηστίας για τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα

Γροθιά στον ρατσισμό! Ναι από το ΣτΕ στο αίτημα Δένδια για γραφεία κατά της ρατσιστικής βίας 

Next year στην Ελλάδα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε