Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο μπάρες διοδίων σηκώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί – Εντολή Εισαγγελέα να τους αφαιρούνται οι πινακίδες

– Στόχος να μείνουν όλη μέρα ανοιχτά τα διόδια των Εθνικών οδών
– Να εφαρμοστεί ο νόμος ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά από τις επιστολές ΣΕΤΕ και ΥΠΑ

Η ταλαιπωρία πολιτών και τουριστών τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας των αποκλεισμών δρόμων, αεροδρομίων και λιμανιών από τους ιδιοκτήτες ταξί που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους έφερε τη νέα εισαγγελική παρέμβαση, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αυτή τη φορά, μετά τις δραματικές εκκλήσεις των τουριστικών πρακτόρων αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. (Διαβάστε τη σχετική είδηση)

Ο Ι. Τέντες ζητά την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή το σχηματισμό δικογραφιών και τις δίκες εξπρές όσων παρακωλύουν την κυκλοφορία, ενώ ζητά να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί και οι άδειες.

Μετά από πέντε μέρες αποκλεισμών, οι οδηγοί ταξί σήμερα προχωρούν μόνο σε μια μορφή κινητοποιήσεων: την άρση… μπαρών στα διόδια των Εθνικών οδών, αφήνοντας τους οδηγούν να περνούν χωρίς να πληρώνουν.

Από τις 09.30 το πρωί έχουν ανοίξει οι μπάρες στα διόδια Ελευσίνας και από τις 10.30 και στα διόδια των Αφιδνών.
Και στον Ισθμό, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων.

Στη Θεσσαλονίκη
Άνοιξαν στις 10.45 το πρωί οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων και όπως δήλωσαν στο Νewsit oι ιδιοκτήτες ταξί θα τις κρατήσουν ανοιχτές όλη την ημέρα. Επίσης από τη Θεσσαλονίκη φεύγουν ταξί για να ενισχύσουν τα μπλόκα στα Τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης όπου, χωρίς να κλείσουν τους δρόμους, πραγματοποιούν διαμαρτυρία.
Οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής έκαναν πορεία με τα ταξί τους μέσα στον Πολύγυρο και επισκέφθηκαν τα γραφεία των βουλευτών του νομού, όπου επέδωσαν ψήφισμα.

Στη Θεσσαλία
Οι ιδιοκτήτες των ταξί αποφάσισαν να μην κλείσουν τα Τέμπη. Σήκωσαν όμως τις μπάρες στα διόδια του Πυργετού και στα διόδια του Μακρυχωρίου. Εκεί βρίσκονται και αντιπροσωπείες οδηγών ταξί από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ενώ στα διόδια του Μοσχοχωρίου έχουν συγκεντρωθεί ταξί από το Βόλο. 
Στόχος, όπως δήλωσαν στο NewsIt, να μείνουν όλη μέρα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Υπάρχει η σκέψη, κάτι ανάλογο να γίνει και το Σαββατοκύριακο.

Στην Αχαϊα
Οι ιδιοκτήτες ταξί  θα κρατήσουν ανοικτή όλη μέρα τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ενώ οι μπάρες έχουν σηκωθεί και στα διόδια του Ρίου.

Στον Πύργο
Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος των Λαστέϊκων από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το πρωί.

Στην Τρίπολη
Μηχανοκίνητη πορεία έκαναν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αρκαδίας και προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων Νεστάνης.

Στη Σπάρτη
Οι ταξιτζήδες έχουν σταθμεύσει στο κέντρο της πόλης και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, ενώ όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί, Σωτήρης Ροϊνός, θα κάνουν και συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Σπάρτης ή στον ΟΑΕΕ.
Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει στην κεντρική πλατεία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, προς το παρόν έχουμε αποκλεισμούς δημοσίων οργανισμών.

Στα Χανιά έχουν αποκλείσει τις ΔΟΥ. Στο Ηράκλειο, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί έκαναν κατάληψη, η οποία έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιφέρεια Κρήτης. Αντιπροσωπεία τους ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, για τα προβλήματα του κλάδου και για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Στην Κέρκυρα έχουν ήδη καταλάβει τα εκδοτηρια εισιτηρίων στο Αχίλλειο και στο Παλαιό Φρούριο. Αρχικά, υπήρχε η πρόθεση να αποκλειστεί το αεροδρόμιο, αφού, όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας, Θεόδωρος Νιάρης “εντοπίστηκαν και έχουν καταγγελθεί φαινόμενα πειρατείας”. Τελικά όμως, οι οδηγοί ταξί δε θα μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Στη Ζάκυνθο
Δίωρη κατάληψη στο Βυζαντινό Μουσείο κάνουν οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού και οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο δωρεάν καθώς οι απεργοί δεν επιτρέπουν την έκδοση εισιτηρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πολιτεία «ξύπνησε» – Εισαγγελέας: «Αφαιρέστε τις πινακίδες από τα ταξί»

Θα αλωνίσουν και σήμερα οι οδηγοί ταξί στη χώρα ανενόχλητοι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε