Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Mόνο ο Αη – Βασίλης δεν κάπνιζε σε μπαρ και εστιατόρια! – Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι

Mόνο ο Αη – Βασίλης δεν κάπνιζε σε μπαρ και εστιατόρια! – Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι
– Πήγε ”σύννεφο” η καταστρατήγηση στις γιορτές
– Παραδοχή αποτυχίας από τον Υπουργό Υγείας
– Για την έλλειψη ελέγχων φταίνε οι ….δημοτικές εκλογές
Γιορτάσαμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το τσιγάρο στο χέρι των καπνιστών και στους πνεύμονες των παθητικών καπνιστών αφού πλέον ούτε για τα μάτια δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις και ιδίως σε καφετέριες και μπαρ.
 
Ακόμα και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχεται ότι οι διατάξεις του νόµου καταστρατηγούνται και υπόσχεται νέες πρωτοβουλίες για να μην μείνει το μέτρο στα χαρτιά.
 
”Η εφαρµογή του έχει εµφανίσει πολλά προβλήµατα, ειδικά στην τήρηση των µέτρων στα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος, γι’ αυτό στο υπουργείο Υγείας πήραµε την πρωτοβουλία να υπάρξει µέσα στις επόµενες ηµέρες συνεργασία του γενικού γραµµατέα ∆ηµόσιας Υγείας µε τους γενικούς γραµµατείς των συναρµόδιων υπουργείων Οικονοµίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, µε σκοπό να εξειδικευτούν ζητήµατα εφαρµογής.Πάντως, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Υγείας έχουµε καταθέσει τροπολογία για την ένταξη του Σώµατος Επιθεωρητών Υγείας στους ελεγκτικούς µηχανισµούς”, λέει στα Νέα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Πάντως οι δικαιολογίες για την απουσία ελέγχων είναι άπειρες και συνάμα αστείες, ιδίως όταν στελέχη του υπουργείου υγείας επικαλούνται ακόμα και τις δηµοτικές εκλογές και τις αλλαγές σκυτάλης στους δήµους.
 
Αρκεί και μόνο να αναφέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη τον ∆εκέµβριο έγιναν µόλις 139 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 38 πρόστιµα ενώ η εικόνα του υπουργείου για τους ελέγχους σταµατά στον Νοέµβριο όπου σε τέσσερις µεγάλες πόλεις της χώρας έχουν επιβληθεί 270 πρόστιµα, µε την Αθήνα, που διαθέτει το µεγαλύτερο σώµα ∆ηµοτικής Αστυνοµίας, να είναι «πρωταθλήτρια» σε ελέγχους (3.232).
 
Έτσι εξηγείται το γιατί ο κόσμος συνεχίζει να καπνίζει αμετανόητα και ιδίως σε μπαρ και καφέ αφού η εφαρμογή του νόμου ουσιαστικά επαφίεται στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, και αυτός όπως είναι φυσικό θα κοιτάξει το ταμείο του και όχι να κάνει τον σερίφη διώχνοντας κόσμο.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε