Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μόνο στις 23 Φεβρουαρίου κλειστά τα καταστήματα σε όλη τη χώρα

Τι λέει στο ΝewsIt ο προεδρος της ΕΣΕΕ,  Βασίλης Κορκίδης

Η ΕΣΕΕ, όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος της Βασίλης Κορκίδης, ” εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων (21, 22 & 23/2/2011) που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις του ελληνικού εμπορίου -ως συνήθως- δεν βλάπτουν καμία άλλη εργασιακή ή κοινωνική ομάδα, παρά μόνο τον κλάδο του εμπορίου, δεν κλείνουν δρόμους, δεν εξασκούν συνδικαλιστική «γυμναστική» άνευ ουσίας, δεν δέχονται παρεμβάσεις κανενός κόμματος, άλλα προσπαθούν να πείσουν με επιχειρήματα για τα δίκαια αιτήματα των προτάσεών τους και να περάσουν ένα θετικό μήνυμα στην αγορά και τους καταναλωτές”.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων κινητοποίησεων οι έμποροι:

– θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου (στις 21/2) με την παρουσίαση της έρευνας του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) «Πόσο στοιχίζει το κάθε λουκέτο ενός εμπορικού καταστήματος».

– θα συναντηθούν με τον προεδρο της Βουλής ενώ εχουν ζητήσει να γίνουν δεκτοί και από τον προεδρο της Δημοκρατίας.

– αποφάσισαν τη μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος στήριξης της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης, των τοπικών αγορών, αλλά και των τοπικών προϊόντων, μέσω ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ από 21-2 έως 23-02-2011.

Η ΕΣΕΕ, οι 13 Ομοσπονδίες της, οι 272 Εμπορικοί Σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως οι 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς και οι 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, θεωρούν την επιβίωση της μικρομεσαίας ελληνικής εμπορικής επιχείρησης πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε