Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μοτοσυκλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε και σκότωσε κοριτσάκι που είχε βγεί να πει τα κάλαντα

– Εξέπνευσε στο ΚΑΤ το 7χρονο κοριτσάκι – Παρασύρθηκε στην Λεωφόρο Κύπρου 55 στο Μενίδι
– Ελεύθερος με εισαγγελική εντολή ο αστυνομικός – Παραμένει στην περιοχή η αστυνομία
– Συγγενείς του κοριτσιού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί παράτησαν αιμόφυρτο το κορίτσι
– Πριν από λίγο οι Ρομά άναψαν κεριά στο δρόμο που χάθηκε το κοριτσάκι

Το κοριτσάκι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πήγαινε να διασχίσει το δρόμο και παρασύρθηκε από την μοτοσυκλέτα.

‘Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός, μπροστά του ήταν ένα φορτηγάκι το οποίο έκανε ελιγμό για να αποφύγει το παιδί, εκείνος δεν πρόλαβε ν’ αντιδράσει και το κοριτσάκι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες της μηχανής του. Το κοριτσάκι είχε βγει να πει τα κάλαντα των Φώτων.
Έκρυθμη η κατάσταση στο Μενίδι, ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων
Σύμφωνα με καταγγελίες των συγγενών του κοριτσιού, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παράτησαν αιμόφυρτο και αβοήθητο το κορίτσι, πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Το κοριτσάκι ήταν καταγωγής Ρομά και η κατάσταση στο Μενίδι ήταν νωρίτερα έκρυθμη. Στην οδό Kύπρου με την Βρεττού περίπου 100 άτομα  είχαν κλείσει τον δρόμο και έχουν ανάψει φωτιές. Πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι Ρομά επέστρεψαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Ελεύθερος ο αστυνομικός

Λίγο μετά το τραγικό περιστατικό, ο αστυνομικός που τραυμάτισε το 7χρονο παιδί συνελήφθη και κρατήθηκε, αλλά το βράδυ της Τετάρτης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Ο Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε αργά το απόγευμα ο αστυνομικός, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος και ακολούθως να απαγγελθούν κατηγορίες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Μέχρι το πέρας της έρευνας ο αστυνομικός με εντολή του Εισαγγελέα θα παραμείνει ελεύθερος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε