Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μουσική στα νυχτερινά κέντρα έως τη 1:00 το αργότερο

Μουσική στα νυχτερινά κέντρα έως τη 1:00 το αργότερο

Τέλος στην δυνατή μουσική μετά την μία το πρωί. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τον νέο κανονισμό θα του επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις.

Με στόχο την αρμονική συμβίωση των καταστηματαρχών με τους κατοίκους της πόλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η περικοπή κατά δύο ώρες της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ελέγχου. Η άδεια μουσικής θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και θα δίνεται μόνο σε όσα καταστήματα διαθέτουν κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους.

Συγκεκριμένα τα μουσικά όργανα τη χειμερινή περίοδο θα μπορούν να ακούγονται:

Κυριακή μέχρι Πέμπτη έως τις 11.00 μ.μ.

την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι τη 1.00 π.μ. και  στις αργίες και τις παραμονές αργιών μέχρι τη 1.00 π.μ.

Η διάρκεια λειτουργίας μουσικής οργάνων κατά τη θερινή περίοδο καθορίζεται ως εξής:

Κυριακή – Πέμπτη μέχρι τις 12.00 π.μ.

Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 2.00 π.μ.  και τις αργίες και παραμονές αργιών μέχρι τις 2.00 π.μ.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων Ανδρέας Παπαδάκης δήλωσε στο newsit πως οι δημοτικοί αστυνομικοί να εξοπλιστούν με ηχόμετρα ώστε να εντοπίζονται οι παραβάτες ακόμα και σε περιπτώσεις  υπερβολικής ηχορύπανσης.

Στους καταστηματάρχες που δεν υπακούουν στους κανόνες λειτουργίας θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, θα ανακαλείται η παράταση ωραρίου μουσικής στο συγκεκριμένο κατάστημα και θα αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του. Επίσης προβλέπεται και η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος όταν έχει σφραγιστεί για λόγους ηχορύπανσης και παραβιάζει τις σφραγίδες.
Οι κάτοικοι της Αθήνας χαιρετίζουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ωστόσο όπως λέει στο newsit η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παναθήναια Βάσω Νικολακοπούλου το ζητούμενο είναι να υπάρχει σωστή ηχομόνωση.

Τέλος θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων όταν κοινοποιείται στη Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων μήνυση από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου τροποποίηση των όρων της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και η υπηρεσία εισηγείται στη Δημαρχιακή Επιτροπή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Από τους ελέγχους εξαιρούνται τα νυχτερινά κέντρα που ελέγχονται από την Νομαρχία, δηλαδή οι μεγάλες πίστες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε