Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μούχλα σε γιαούρτια γνωστής γαλακτοβιομηχανίας εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Μούχλα σε γιαούρτια γνωστής γαλακτοβιομηχανίας εντόπισε ο ΕΦΕΤ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2012 | 14:44
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2012 | 14:43

Ανεστάλη η λειτουργία της γραμμής παραγωγής γιαουρτιού μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Τι λέει στο Newsit εκπρόσωπος της γαλακτοβιομηχανίας.

Η μούχλα εντοπίστηκε μετά από καταγγελίες σε στραγγιστό γιαούρτι 2% με την εμπορική ονομασία "ΠΡΟΜΕΛ" της εταιρείας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ που έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη και εργοστάσιο στην εθνική οδό Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας.

Οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα ΑΒΕΕ
Οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα ΑΒΕΕ

Αμέσως ο ΕΦΕΤ μετά τους ελέγχους που διενήργησε προέβη στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής γιαουρτιού της γαλακτοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Φορέα, το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε προκειμένου να εκτελεστεί άμεσα δέσμη διορθωτικών ενεργειών στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στους χώρους της εγκατάστασης, ορθή εφαρμογή διαδικασιών καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και μεταφοράς του βιολογικού από τον χώρο παραλαβής γάλακτος, ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητα των παραγόμενων προιόντων.

Σε γιαούρτι με την εμπορική ονομασία ΠΡΟΜΕΛ εντοπίστηκε η μούχλα
Σε γιαούρτι με την εμπορική ονομασία ΠΡΟΜΕΛ εντοπίστηκε η μούχλα

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝEWSIT ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Οπως δήλωσε στο Newsit o προϊστάμενος του εργοστασίου της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ, Δημήτρης Γιαννουλάκης "η εταιρεία συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ και με επιστολή της στις 16.02.2012 ενημέρωσε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας του τμήματος γιαουρτιου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις. Νέος έλεγχος θα γίνει απο τον ΕΦΕΤ στις 20.02.2012. Επισημαίνουμε στους καταναλωτές πως μας εμπιστέυονται πως όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρειας ειναι απολύτως ασφαλή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποσύρει πλαστικά πιάτα ο ΕΦΕΤ

Ανάκληση προϊόντων κρέατος "tapas" από την Ισπανία

Αποσύρεται μαρμελάδα- Βρέθηκε μούχλα

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επικίνδυνο εμφαλιωμένο νερόΙσμήνη Λέντζου
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο