Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουζουράκης και Μποφίλιου βγήκαν στο δρόμο για καλό σκοπό!

Μουζουράκης και Μποφίλιου βγήκαν στο δρόμο για καλό σκοπό!

Φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο τους και βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας για καλό σκοπό. Ο λόγος για τη Νατάσα Μποφίλιου και τον Πάνο Μουζουράκη, που το πρωί του Σαββάτου (06.02.2016) βρέθηκαν σε Σύνταγμα και Ακρόπολη για να πουλήσουν τη “Σχεδία”, το περιοδικό των αστέγων.

“Να αγοράσετε γιατί έτσι θα βοηθήσουμε στην πράξη”, έλεγε η Νατάσα Μποφίλιου και όσους την έβλεπαν έξω από το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα να πουλά το περιοδικό. Επί μία ώρα έμεινε εκεί και όταν ο κόσμος που την αναγνώρισε σχημάτισε κύκλο γύρω της, εκείνη τους προέτρεπε να αγοράσουν τη “Σχεδία” και με ένα “μπράβο” και ένα χαμόγελο ευχαριστούσε εκείνους που ανταποκρίνονταν στο κάλεσμά της.

“Τέτοιες κινήσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν”, έλεγε συνέχεια, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν την πολυτέλεια μιας στέγης πάνω από το κεφάλι τους και γίνονται θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Νατάσα Μποφίλου δεν ήταν η μοναδική «επώνυμη» που ανέλαβε να πουλήσει το περιοδικό των αστέγων. Έξω από το Μετρό της Ακρόπολης βρισκόταν ο Πάνος Μουζουράκης. Ο γνωστός τραγουδιστής σταματούσε τον κόσμο προτρέποντας τους να αγοράσουν τη “Σχεδία”. “Περιοδικό δρόμου Σχέδια είναι για καλό σκοπό”, έλεγε σε όσους περνούσαν από δίπλα του και ξαφνιάζονταν όταν τον έβλεπαν να τους… κυνηγάει.

Κι όταν το newsit.gr τον πλησίασε και έμαθε ότι ο Μίλτος Σακελλάρης είχε ήδη αγοράσει περιοδικό από τη Νατάσα Μποφίλου στο Σύνταγμα έγινε… “έξαλλος” και αναφώνησε “αγανακτισμένος”: «Αμάν αυτή η Νατάσα, με πρόλαβε».

Τα ρούχα του πωλητή της Σχεδίας φόρεσαν για μια ώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιουλίκα Σκαφιδά, οι μουσικοί Μάρκος Κούμαρης, Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Πάολα Φωκά, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, οι Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, αλλά και πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί.

Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε