Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαίνουν κάμερες παρακολούθησης παντού!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να μπουν κάμερες εκτός από της γνωστές για τη διαχείριση της κυκλοφορίας

αλλά και για επιτήρηση και παρακολούθηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.
Με γνωμοδότησή της η Αρχή καταργεί τη διαδικασία μέσω των εισαγγελικών αρχών και προτείνει με την έκδοση προεδρικού διατάγματος η εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών παρακολούθησης να έρθει στη δική της αρμοδιότητα.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους όπως δρόμοι, πάρκα, πλατείες, λιμάνια, ακόμη και παραλίες.
Ανοίγει επίσης ο δρόμος για τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης ακόμη και σε χώρους όπως εμπορικά κέντρα, σταθμοί μετρό με τη δικαιολογία ότι είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων (για παράδειγμα) να εγκαταστήσουν ανάλογα συστήματα για λόγους ασφάλειας.
Ήδη πολλές είναι οι περιοχές που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες (μετρό αεροδρόμιο) όπου λειτουργούν κάμερες επιτήρησης, ωστόσο αυτές λειτουργούν με εισαγγελική άδεια και υπό συγκεκριμένους κανόνες.
Οι αλλαγές που προτείνει η αρχή θα αυξήσουν και τον αριθμό των καμερών, αλλά και τις δυνατότητες των συστημάτων αυτών υπό τον μανδύα της ανάγκης προστασίας των πολιτών από αξιόποινες πράξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε