Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαμπινιώτης: Εγκαίρως θα είναι έτοιμα τετράδια πανελλαδικών και βιβλία

Ο υπουργός παιδείας δεσμεύτηκε ότι τα βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς θα είναι σε όλα τα σχολεία μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Στις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμα τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 21 Μαϊου. Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, που συνομίλησε με δημοσιογράφους σε συνάντηση γνωριμίας .

Ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ακομα ότι μέχρι 10 Ιουλίου τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων θα βρίσκονται στα σχολεία, ενώ ως τις 20 Αυγούστου θα είναι στα σχολεία και όλα τα βιβλία των δημοτικών.

Σχετικά με το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχικά ο Γ. Μπαμπινιώτης είχε μιλήσει για άμεση προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε χρόνος, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να προωθηθεί διότι οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο. “Δεν είμαι πολιτικός”, είπε ο υπουργός, “να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ”.

Όμως, με τους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα, και κυρίως το ζήτημα της αξιολόγησης. Ο Γ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν αρνητικές αξιολόγησης θα πρέπει να βοηθηθούν για να διορθώσουν τα αρνητικά σημεία και όχι να απολυθούν ή να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σχετικά με το νόμο για τα πανεπιστήμια, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί, τόνισε ότι οι συναντήσεις του με τους πρυτάνεις είχαν στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις πανεπιστημίων – υπουργείου Παιδείας και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα σε κλίμα συνεργασίας και δικαιοσύνης. Πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι της λογικής να ασκεί πιέσεις μέσω της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Για το ζήτημα με τους διορισμούς των κοσμητόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ένα άτομο με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες θα έπρεπε να εκλέγεται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε