Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μπαμπινιώτης: Είμαι “υπηρέτης του λαού” και όχι “υπουργός”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Οπου υπάρχουν λάθη θα γίνουν βελτιώσεις”είπε ο νέος Υπουργός Παιδείας σχετικά με το νόμο για τα πανεπιστήμια. Αυτοκριτική απο την Α.Διαμαντοπούλου: “Κλείνει ένα κεφάλαιο με λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις και αδικίες”

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, το θέμα των βιβλίων και τα Πανεπιστήμια, αλλά και τα προγράμματα σπουδών, ειναι οι άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού παιδείας όπως είπε ο ίδιος κατα την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ενώ σχετικά με το νόμο για τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι θα τον στηρίξει, υπογραμμίζοντας ότι όπου υπάρχουν λάθη, θα υπάρξουν βελτιώσεις.

Ο κ. Μπαμπινιώτης έκανε και μάθημα γλωσσολογίας. Εξήγησε οτι η λέξη “υπουργός” με την αρχαία έννοια σημαίνει “υπηρέτης του λαού” και τόνισε οτι ο ίδιος δεν έχει πολιτικές βλέψεις. Οπως είπε, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να αναλάβει αυτή την ώρα και να υπηρετήσει ένα βραχύ διάστημα ως τις εκλογές και ο ίδιος θεώρησε καθήκον του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό.

Για την Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι ήταν μία υπουργός που δούλεψε, αλλά συγχρόνως τόλμησε, πράγμα σημαντικό.

Η πρωην υπουργός παιδείας με διάθεση αυτοκριτικής, είπε ότι κλείνει ένα κεφάλαιο με πολλά λάθη, τονίζοντας, όμως ότι όποιος δεν δουλεύει είναι αυτός που δεν κάνει λάθη. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξαν και καθυστερήσεις και αδικίες.

Παραδίδοντας στον κ. Μπαμπινιώτη 10 φακέλους , προχώρησε σε απολογισμό των όσων έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τη διαδρομή της, σημαντική, δύσκολη και συγκρουσιακή. Σχετικά με το νόμο για τα πανεπιστήμια, η κα Διαμαντοπούλου είπε οτι όπως και σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστούν και εδώ αλλαγές και βελτιώσεις. Διευκρίνισε ότι ο νόμος εφαρμόζεται στο σύνολό του, εκτός από τα σημεία που αναφέρονται στη διοίκηση των ιδρυμάτων και τόνισε ότι η μεταρρύθμιση θέλει τον χρόνο της, αλλά και υπομονή για την εφαρμογή της.

Διαβάστε

Χρυσοχοϊδης: Ο Παπουτσής “εξάρθρωσε” τη ΔΙΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε