Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ – Μπαλάκι οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους

– Λάθη στους λογαριασμούς εντοπίζουν οι καταναλωτές
– Αντάρτικο από δεκάδες Δήμους που καλούν τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι
– Με διακοπή ηλεκτροδότησης απειλούνται όσοι δεν πληρώσουν
– Τι λέει στο Newsit o Διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ

Τελικά η ΔΕΗ τα κατάφερε και μας άλλαξε τα φώτα καθώς η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων εξελίσσεται σε θρίλερ με απρόβλεπτες κοινωνικές διαστάσεις.

Από τη μια είναι τα λάθη που εντοπίζουν χιλιάδες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν “φουσκωμένο” το χαράτσι τα οποια δεν είναι ούτε 1 ούτε  2 αλλά 7 με πιο συνηθισμένο λάθος τον υπολογισμό ο οποίος δεν έχει γίνει  στα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού αλλά συνολικά στο εμβαδόν του οικοπέδου. Ο δήμος Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα λάθη που έγιναν στους υπολογισμούς του ειδικού τέλους ακινήτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που κατέγραψε η κάμερα του Newsit  του 62χρονου συνταξιούχου Ανδρέα Ανδρούτσου οποίος  πήγε στη ΔΕΗ να διαμαρτυρηθεί γιατί του χρέωσαν το σπίτι με περισσοτερα τετραγωνικά από τα πραγματικά με αποτέλεσμα όπως μας είπε ” να πληρώσω 100 ευρώ παραπάνω”.

Aπό την άλλη όπως πρώτα ανέδειξε το Newsit είναι οι δήμαρχοι που βγήκαν στο αντάρτικο και καλούν τους δημότες τους να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά μόνο την οφειλή για την χρήση του ρεύματος. Την αρχή έκανε ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ακολούθησαν δεκάδες άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Και στη μέση βρίσκονται οι καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο.

Και κάπου εδώ εμφανίζονται και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που λένε πως θα δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Στήνουν ομάδες περιφρούρησης στα τοπικά υποκαταστήματα της ΔΕΗ υποσχόμενοι πως θα επανασυνδέσουν το ρεύμα δίχως ομως να υπολογίζουν πως οι δικές τους πράξεις θα φέρουν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη τους πολιτες και όχι τους ίδιους.

Mέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό η ΔΕΗ είναι απολύτως σαφής και κατηγορηματική. Όποιος δεν πληρώσει το χαράτσι ακόμη και εάν έχει πληρώσει το ποσό που αναλογεί στη χρήση του ρεύματος θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος και θα του κόψουν την παροχή ηλεκτροδότησης. Για τα λάθη υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι και όχι η ΔΕΗ διαμηνύει μέσω του Newsit o Διευθυντής Eπικοινωνίας της επιχείρησης.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κίμων Στεργιώτης “οποιος εντοπίζει λάθη θα πρέπει να απευθυνθεί στον δήμο που υπάγεται. Οι διορθώσεις θα γίνουν για τη χρήση του 2012 και όχι για τη δεύτερη δόση του 2011 αλλά θα πρέπει οι δημότες να έχουν τον δήμο πριν τους έρθει η δεύτερη δόση του 2011.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες στέλνοντας sms στον αριθμό 54160 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά και ο λογαριασμός ακόμη και εάν έχει λάθος πρέπει να πληρωθεί διαφορετικά η ΔΕΗ θα κόψει την παροχή ρέυματος. Δεν είναι ο ρόλος της ΔΕΗ να κρίνει ποιος έχει οικονομικό πρόβλημα και ποιος όχι. Σε ότι έχει να κάνει με τους Δήμους που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν απαντάμε πως η ΔΕΗ παρακολουθεί με σεβασμό τις απόψεις τους όμως η επιχείρηση καλείται να εφαρμόσει το νόμο. Επίσης εφιστούμε την προσοχή σε όσους λένε πως θα κάνουν παράνομες επανασυνδέσεις καθώς αυτο εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές ανυποψίαστων δημοτών καθώς και για τις περιουσίες τους”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ…

Eάν εντοπίστε λάθη στον λογαριασμό σας μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό του Newsit  ώστε να υπολογίσετε μόνοι σας πόσα πρέπει να πληρώσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όχι από το δικαστήριο σε 90χρονη που είχε προσφύγει κατά του τέλους ακινήτων

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Προσοχή! Έχει λάθη το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τον υπολογισμό του τέλους ακινήτων

Οι ουρές της… οργής στη ΔΕΗ για το χαράτσι – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Μπλόκο στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ από Δήμαρχο!





 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε