Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπάχαλο με το νέο διπλό χαράτσι στα φάρμακα - Εφαρμόστηκε μόνο για 1 ώρα

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 13:13
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2013 | 13:12

Αλαλούμ με το διπλό χαράτσι που θα πλήρωναν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους από σήμερα. Ο νέος τρόπος συμμετοχής των ασφαλισμένων με 50% αντί για 25% επί της διαφοράς της ασφαλιστικής τιμής λειτούργησε μόνο για μία ώρα το πρωί και δημιούργησε μπάχαλο στα φαρμακεία της χώρας και "έμφραγμα" στους πολίτες. Tι λέει στο Νewsit o Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος.

Για μια ακόμη φορά ο πολύπαθος χώρος της υγείας γίνεται "πειραματόζωο" με τους φαρμακοποιούς και τους ασφαλισμένους να καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο του...ΕΟΠΥΥ και της ανετοιμότητας του Υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα υποτίθεται πως οι ασθενείς θα πλήρωναν τις νέες συμμετοχές στα φάρμακά τους καθώς θα εφαρμοζόταν η περιβόητη ασφαλιστική τιμή στα σκευάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ IATROPEDIA.GR TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑΩστόσο το μπάχαλο που δημιουργήθηκε σήμερα την πρώτη ώρα εφαρμογής του νέου τρόπου συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, ήταν απερίγραπτο. Το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του επιρρίπτει τις ευθύνες για το αλαλούμ στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους φαρμακοποιούς. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ IATROPEDIA .GR).

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος "για μια ακόμη φορά πήγαν να εφαρμόσουν ένα μέτρο δίχως να είναι έτοιμο το Υπουργείο".Μέχρι να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει τελικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων επί της ασφαλιστικής τιμής των σκευασμάτων ισχύει ο τρόπος συμμετοχής των ασθενών με 25%, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι χθες. Ωστόσο πηγές του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν πως αύριο το σύστημα θα είναι απολύτως έτοιμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άκυρος και πάλι ο νέος τρόπος αποζημίωσης στα φάρμακα! Ανέτοιμο το υπουργείο - σύγχυση για ασθενείς

Από σήμερα το διπλό χαράτσι στα φάρμακα! Τι αλλάζει στις συμμετοχές

Ποια φάρμακα θα δίνονται δωρεάν από σήμερα στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας - Όλη η λίστα

 
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο