Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπεγλίτης: Εξετάζονται αλλαγές στη θητεία και τις αναβολές

Μπεγλίτης: Εξετάζονται αλλαγές στη θητεία και τις αναβολές

“Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας,

αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας”, λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης.

«Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία», ανέφερε.

Η συγχώνευση και κατάργηση στρατοπέδων, υπογραμμίζει, γίνονται «με μοναδικό κριτήριο τις επιχειρησιακές ανάγκες που απορρέουν από το δόγμα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας» και «δεν μειώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Κριτήριο δεν μπορεί να είναι οι τοπικές σκοπιμότητες που θυμίζουν λογικές της μετεμφυλιακής εποχής. Εγκαθιστούμε στρατιωτικούς σχηματισμούς εκεί που το επιβάλλει η άμυνα της χώρας και όχι οι φορείς ή οι βουλευτές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης
“Φουλ” για αύξηση της θητείας!Το ερώτημα δεν είναι αν αλλά πότε θ΄ αυξηθεί!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε