Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπεν Νίνταμ: Περιμένουν να βρουν εκατοντάδες οστά – Άρχισαν οι έρευνες [pics, vid]

Μπεν Νίνταμ: Περιμένουν να βρουν εκατοντάδες οστά – Άρχισαν οι έρευνες [pics, vid]

Τις πρώτες τους ώρες μετρούν ήδη οι νέες έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν. Μετά τη μαρτυρία που ήρθε στο φως πρόσφατα, πλέον οι βρετανικές αρχές δεν αναζητούν το παιδί, που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991, ζωντανό. Αναζητούν τα οστά του για να μπορέσει η οικογένειά του, που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ψάχνει, να βάλει μια “τελεία” στο δράμα της.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (26.09.2016) ειδικοί της αστυνομίας του νότιου Γιορκσάιρ, μαζί με ιατροδικαστές και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ξεκίνησαν τις έρευνες σε δυο περιοχές. Η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το παιδί στις 24 Ιουλίου του 1991, στην περιοχή «Ηρακλής» και έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Ένα από τα χωράφια που θα ερευνηθούν κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του το καλοκαίρι του 1991 όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και η δεύτερη λίγο πιο μακριά. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν 10 με 12 μέρες.

Η μαρτυρία ενός άνδρα, τον περασμένο Μάιο, πως ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, που δεν είναι πια στη ζωή καθώς πέθανε πέρυσι από καρκίνο στο στομάχι, κατά λάθος σκότωσε και έθαψε τον Μπεν ενώ έκανε χωματουργικές εργασίες με τον εκσκαφέα του σε χωράφι κοντά στην αγροικία, την οποία ο παππούς του παιδιού είχε αναλάβει να ανακαινίσει.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας με τη συμμετοχή 19 ειδικών, από τη Βρετανία και την Ελλάδα. Εκτιμούν πως θα βρουν εκατοντάδες οστά. Έχουν άλλωστε ήδη προειδοποιήσει τη μητέρα του πως ενδέχεται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών να βρουν κι οστά από ζώα. Επί τόπου, βρίσκεται ειδικός ιατροδικαστής, προκειμένου να δει και να διευκρινίσει αν τα οστά που θα βρεθούν ανήκουν σε άνθρωπο ή σε ζώο. Αν βρεθούν ανθρώπινα οστά, θα μεταφερθούν για εξέταση σε ειδικό εργαστήριο στη Βρετανία.

Επικεφαλής των ερευνών είναι ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, ο οποίος ενημέρωσε ήδη τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις. Όπως είπε, η αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μπάρκα, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές αλλά επιμένει πως ο γνωστός και ως «Dino» δεν σκότωσε τον Μπεν.

«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο Κάζινς.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει στην Βρετανία για την υπόθεση, στο νησί της Κω βρίσκονται περίπου 20 δημοσιογράφοι, ενώ τις έρευνες εποπτεύουν και Έλληνες αστυνομικοί. Ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και πριν από τέσσερα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από Mirror και ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi, kostoday.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε