Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπέτυ Μπαζιάνα: Από τη Νέα Υόρκη στην… τάξη για 6ωρο!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ούτε ανάσα δεν θα προλάβει να πάρει η Μπέτυ Μπαζιάνα. Από αεροδρόμιο σε… αεροδρόμιο η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, που σχεδόν με την επιστροφή της από τη Νέα Υόρκη, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό, θα μπει ξανά σε αεροπλάνο για να πάει στην Κομοτηνή!

Τη Δευτέρα (05.10.2015) η Μπέτυ Μπαζιάνα θα βρεθεί στην Κομοτηνή για την πρώτη μέρα εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα διδάσκει τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το makpress.blogspot.com, η Μπέτυ Μπαζιάνα θα μπει για πρώτη φορά στην τάξη στις 14:00 και θα μείνει… έξι ώρες, αφού το μάθημά της τελειώνει στις 20:00. Θα διδάσκει “Δίκτυα υπολογιστών” στους φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει τα μαθήματα με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, αφού απουσίαζε στις ΗΠΑ, όπου συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή φωτογραφίας: makpress.blogspot.com

Όπως δήλωσε στο newsit.gr, ο πρύτανης του ιδρύματος, κ. Αντώνης Τουρλιδάκης, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα προσελήφθη μετά απο αξιολόγηση της αίτησης που κατέθεσε το καλοκαίρι η οποία περιλάμβανε ένα πλούσιο και δυνατό βιογραφικό. «Για το νεαρό της ηλικίας της έχει να επιδείξει αξιόλογο ερευνητικό έργο», τονίζει ο κ. Τουρλιδάκης και επισημαίνει ότι για την επιλογή της δεν ασκήθηκε καμία πίεση.

«Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε καν η ίδια. Απλά κατέθεσε τα χαρτιά της σαν κοινή θνητή», πρόσθεσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του από την επιλογή της κας Μπαζιάνα να ταξιδεύει μια φορά την εβδομάδα στην Κοζάνη την ώρα που οι καθαρές αποδοχές της δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τουρλιδάκη, η κα Μπαζιάνα προτίμησε την Κοζάνη σε αντίθεση με νέους ερευνητές που δυσκολεύονται να ταξιδέψουν σε μια επαρχιακή πόλη για να διδάξουν και ενώ η θέση της θα μπορούσε να της εξασφαλίσει έδρα στο Χαροκόπειο ή το πανεπιστήμιο Πειραιά. «Πρόκειται για μια έκτακτη θέση. Δε κόβει τη δουλειά από κάποιον άλλο συνάδελφο», είπε ο κ.Τουρλιδάκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε