Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Δεν περνάει… κουνούπι από τα Τέμπη – Κλείνουν τα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία

Μπλόκα αγροτών: Δεν περνάει… κουνούπι από τα Τέμπη – Κλείνουν τα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία

Μπορεί σήμερα Τετάρτη (03.02.2016) οι αγρότες να έχουν κλείσει τα Τέμπη για 12 ώρες, μέχρι τις 22:00 το βράδυ αλλά αύριο Πέμπτη (04.02.2016), ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει διάθεση ο δρόμος να είναι ανοιχτός. Δείτε που υπάρχουν μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και στα Τέμπη έχουν κλείσει το δρόμο από τις 10:00 το πρωί και θα τον ανοίξουν ξανά, βάσει προγραμματισμού, στις 22:00 το βράδυ. Αύριο Πέμπτη όμως, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οριστική, απόφαση, πάντως θα ληφθεί την Πέμπτη.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του Έβρου προχωρούν στον αποκλεισμό των συνόρων με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Όσον αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου θα παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Στις 11 το πρωί έκλεισε και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι αγρότες θα δώσουν τη σκυτάλη στη συνέχεια σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει 12-2 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας –Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας, στην είσοδο της πόλης, τα τρακτέρ θα αποκλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ το δρόμο και τους παράδρομους. Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών,  στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται θα κλείσουν την εθνική οδό από τις 12:00 έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, από τις 6:00 το απόγευμα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Aπό τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου,

Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Αρκαδία για πολλοστή ημέρα οι αγρότες κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα τον κρατήσουν κλειστό ως τις 5.00 το απόγευμα. Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων.

Στο Νομό Ηρακλείου, οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε  Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του  Οροπεδίου Λασιθίου. 

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίζουν και οι αγρότες της περιοχής. Η Εθνική οδός θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.
 
Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, θα κλείσει από τις 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00-21:00 το βράδυ.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο.

Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το δρόμο 16:00-17:00.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αποφασίστηκε ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων (κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης. Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου. Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεοωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε