Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπλόκαραν το κέντρο για δυο ώρες! Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι

,

Αφού έσπασαν τα νεύρα των οδηγών και αφού μπλόκαραν όλο το κέντρο της Αθήνας, τελικά η Τροχαία κατάφερε να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και να ανοίξει τους δρόμους.

Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτεί κανείς πως όταν έχει πορεία στο κέντρο πρέπει να βρεθεί διέξοδος για τους οδηγούς; Μάλλον δύσκολο να δει κάνεις τις εικόνες από το Σύνταγμα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία, η Τροχαία… ξέχασε να αλλάξει τα δρομολόγια των λεωφορείων. Και μοιραία δημιουργήθηκε ΧΑΟΣ!

Στο φανάρι της Σταδίου με τη Φιλελλήνων μπλόκαραν τα πάντα. Διαδηλωτές και οχήματα, όλοι μαζί και η ένταση δεν άργησε να έρθει. Ένας από τους οδηγούς ζήτησε από κάποιον αστυνομικό να συλλάβει τους εργαζομένους που διαδήλωναν! Και η απάντηση (των διαδηλωτών) ήταν καφέδες, φωνές και ένταση.

Και τι έγινε τελικά; Η Τροχαία αποφάσισε να αλλάξει την Ερμού και από πεζόδρομο να την κάνει… διέξοδο. Και έβαλε αυτοκίνητα και πεζούς, μαζί… Αλλά κι αυτό άλλαξε μετά από λίγο. Αποφάσισαν να δώσουν στην κυκλοφορία μια λωρίδα της Φιλελλήνων, μήπως και ξεμπλοκάρει κάπως το κέντρο, αφήνοντας μόνο τους πεζούς στην Ερμού…




Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη και Πλασκοβίτη

Φτάνοντας στο υπουργείο Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (το γραφείο του βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του υπουργείου) και με τον γενικό γραμματέα του υπ. Οικονομικών, Ηλία Πλασκωβίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για να υπάρχει δουλειά στα ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λήξουν την κινητοποποίησή τους και να κρατήσουν στάση αναμονής, μέχρι να δουν αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού.

Έτσι, αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος και δεν συνέχισαν την πορεία τους στη Βουλή.

Η πορεία στο υπουργείο Οικονομικών
Συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος κι από εκεί ξεκίνησαν, λίγο πριν από τις 11:30, την πορεία τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

«Μας οδηγούν στον αφανισμό», είπε στο NewsIt ο Θανάσης Δανούσης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί και οδηγεί τις τρεις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας στην κατάρρευση.

Εκτός από την πορεία διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι κάνουν και στάση εργασίας από τις 10:00.



Διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ναυπηγεία και ζητούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάση εργασίας σήμερα στα ναυπηγεία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε