Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπλόκο στα λιμάνια, στους καταπέλτες των πλοίων οι απεργοί – Κίνδυνος για ελλείψεις στα νησιά

Από την απεργία ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα νησιά.

«Δεμένα» στα λιµάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν όλα τα επιβατηγά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία, µε προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η ομοσπονδία των ναυτικών έχει υπογράψει συμφωνία για τη σύμβαση του 2010 με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (πλοία Αδριατικής και κρουαζιερόπλοια) με αύξηση 2%, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ποντοπόρα πλοία και προβλέπει αύξηση 1,7%, από την 1η Ιανουαρίου 2010, με αναδρομική ισχύ.

Η ΠΝΟ ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και την ίδρυσης Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς.

Στην έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα συμπεριληφθούν τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε