Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπράβοι, πόρνες και ναρκωτικά με θέα την Ακρόπολη!

Το Newsit βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ζώντας μαζί τους τον δικό τους Γολγοθά επιβίωσης.

Παρά το γεγονός οτι η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην χώρα μας έχει κάνει συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας φρούριο, η εικόνα του κέντρου είναι τελείως διαφορετική. Στην καρδιά του Αυγούστου μόνο φιλόξενη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Αθήνα για τους πολίτες της αλλά και για τους τουρίστες αφού η εγκληματικότητα παραμένει στο ζενίθ. Το Newsit βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Κωσταντίνου. Πορνεία, εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές, μαχαιριές και “μπραβιλίκια” είναι μόνο λίγα από τα γνωστά “κουσούρια” που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του ιστορικού κέντρου.

Ο Κώστας Κοτρώνης, μέλος της ΚΠΟΚΑ (Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας), μας ξεναγεί στα παράνομα σοκάκια της Ζήνωνος προετοιμασμένος, όπως λέει, να προφυλάξει την ζωή του ανά πάσα στιγμή. Ο ίδιος, ιδιοκτήτης πάρκινγκ επι 22 χρόνια, αναφέρει ότι καθημερινά η βόλτα από το σπίτι του μέχρι το περίπτερο μπορεί να σε οδηγήσει σε περιπέτεια αναλόγως το “που θα πέσει”. Σε κάθε στενό γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, πόρνες έτοιμες να σε ληστέψουν, ενώ Αφγανοί και Αλγερινοί αλλοδαποί σε παρακολουθούν και περιμένουν την κατάλληλη ώρα για να σου επιτεθούν.

Στην οδό Ζήνωνος αλλοδαποί κλεφτρόνια ξαπλωμένοι παντού.Βρωμιά και δυσοδία συνθέτουν το σκηνικό

Όμηροι στην ίδια τους την πόλη

” Έχω συνηθίσει τόσα χρόνια αλλά δεν παύουμε ως κάτοικοι της περιοχής να κάνουμε προσπάθειες για να καθαρίσει ο τόπος” επισημαίνει ο κ.Κοτρώνης.” Την κόρη μου δεν την αφήνω να κυκλοφορήσει μόνη της και συνήθως όταν πάει να ψωνίσει πηγαίνει μαζί με ένα φίλο μου”, τονίζει χαρακτηριστικά.

”Είμαι φυλακισμένη στην ίδια μου την πόλη” λέει στο Newsit η κ. Μαίρη Μαραγκού, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στην οδό Ζήνωνος.”Κάθε μέρα που ανοίγω και κλείνω το μαγαζί τρέμω διότι δεν μπορώ να προφυλάξω τις εισπράξεις μου” προσθέτει. ”Μου έχουν σπάσει το μαγαζί 3 φορές και προχθές με σουγιά λήστεψαν τον γιο μου μέσα στο κατάστημα. Η αστυνομία αδυνατεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της διότι εκεί που πιάνεις δύο, ξεπετάνε άλλοι δέκα”.

Η κ.Μαραγκού περιγράφει στον κ.Κοτρώνη πως λήστεψαν τον γιό της.

”Το βράδυ κλειδώνομαι με την οικογένειά μου στο σπίτι” λέει η κ. Σοφία Κεραμτζή, ιδιοκτήτρια mini market στην περιοχή. ”Ούτε λόγος για διασκέδαση έξω. Εκτός του ότι δεν υπάρχει τίποτα εδώ γύρω, με εξαίρεση τα τσοντοσινεμά, σκεφτόμαστε το πόσο επικίνδυνος είναι ο γυρισμός τις βραδινές ώρες. Μας έχουν ληστέψει τρόφιμα πολλές φορές και δεν υπολογίζουν την ώρα που θα χτυπήσουν διότι δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή”.

Η κ.Κεραμτζή,όμηρος στην πόλη της.

Πουλάνε σπίτια και μαγαζιά όσο όσο

”Μια εικόνα, χίλιες λέξεις” εξηγεί ο κ. Κοτρώτσος. Αρκεί να κάνει κανείς μια βόλτα θα δει παντού πωλητήρια για διαμερίσματα επί των οδών Ζήνωνος, Σατωβριάνδου και Βερανζέρου. Φυσικά η ίδια εικόνα και στα καταστήματα όπου κλείνουν το ένα μετά το άλλο, συνέπεια της ανυπολόγιστης υποβάθμισης της περιοχής.”

Μια εικόνα,χίλιες λέξεις.Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι μόνιμοι κάτοικοι.

Η χειρότερη δυσφήμηση για την πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ίσως η μεγαλύτερη καταστροφή για την Αθήνα είναι ότι οι τουρίστες εκτός του ότι βλέπουν την κατάσταση στο κέντρο, πολλές φορές πέφτουν και οι ίδιοι θύματα κλοπής. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός Γάλλου ψυχίατρου που πριν από 2 μήνες επισκέφθηκε την χώρα μας για το πανευρωπαϊκό συνέδριο ψυχιατρικής, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Μέσω του πρακτορείου του, έμεινε στο ξενοδοχείο “Επίδαυρος” που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία του Αγίου Κωσταντίνου.

Όπως μας περιγράφει ο κ. Κοτρώτσος την ίδια μέρα που έφτασε, γυρνώντας από την έναρξη του συνεδρίου δέχτηκε επίθεση έξω από το ξενοδοχείο του από ομάδα αλλοδαπών που τον παρακολουθούσαν.  Η λύσσα και η μανία τους να τον ληστέψουν τους οδήγησε στο να τον ξυλοκοπήσουν, να του σκίσουν τα ρούχα και να τον τραυματίσουν στον λαιμό, τραβώντας τις αλυσίδες που φορούσε. ”Γλίτωσε από θαύμα επειδή η γυναίκα του έτυχε να είναι κοντά του και ειδοποίησε τον φύλακα του ξενοδοχείου, αλλιώς θα τον είχαν σκοτώσει” λέει στο Newsit εργαζόμενος του ξενοδοχείου. Η κατάσταση άλλωστε που βρέθηκε ο άτυχος Γάλλος, περιγράφεται από τις παρακάτω φωτογραφίες που εξασφαλίστηκαν προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις.

Ο άτυχος τουρίστας μετά την επίθεση έξω από το ξενοδοχείο του.

Βίντεο ντοκουμέντο της πραγματικότητας

Η παρακάτω καταγραφή έγινε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε περίπτερο στην Οδό Ζήνωνος. Συμμορίες Αφγανών μπράβων που ελέγχουν την περιοχή εισέρχονται απειλητικά στο κατάστημα και μαχαιρώνουν τον ιδιοκτήτη καθώς και άλλο ένα άτομο που έρχεται για να βοηθήσει.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε