Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μύλος! Διαψεύδει ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου τον άγριο ξυλοδαρμό! Δύο πειθαρχικές έρευνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για φραστικό επεισόδιο κάνει λόγο ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπολου, διαψεύδοντας την πληροφορία πως ο πρώην υπουργός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στις φυλακές Κορυδαλλού από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο. Σε τι αφορούν οι δύο πειθαρχικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για ένα φραστικό επεισόδιο που δεν έλαβε τις διαστάσεις που παρουσιάστηκαν στα σημερινά δημοσιεύματα κάνει λόγο ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Γιάννης Παγορόπουλος, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του Έθνους που ανέφερε ότι ο πελάτης του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού απο τον βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο κ. Παγορόπουλος επιβεβαίωσε πως ο πρώην υπουργός έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα, στη διεύθυνση των φυλακών και στον υπουργό Δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, διευκρινίζοντας πως η αναφορά του έχει να κάνει με θέματα πρακτικής συμπεριφοράς κρατουμένων και γενικότερα με θέματα δομής της φυλακής και όχι με τον φερόμενο ξυλοδαρμό.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν έγινε κανένα σχεδόν επεισόδιο“, υπογραμμίζει ο κ. Παγορόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Τσοχατζόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν.

“Αυτός που τα έγραψε όλα αυτά τα πράγματα, δεν ξέρω πως και τι. Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω ένα επεισόδιο το οποίο προφανώς δεν έγινε“, προσθέτει ο συνήγορος του πρώην υπουργού την ώρα που κρατούμενοι που ήταν παρόντες στο συμβάν επισημαίνουν οτι ο Βασίλης Στεφανάκος επιτέθηκε φραστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον έσπρωξε χωρίς να τον τραυματίσει ενώ το θύμα δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Παγορόπουλος στο newsit.gr

 

 

 

Δύο πειθαρχικές έρευνες σε εξέλιξη

Παράλληλα, το τι ακριβώς συνέβη στις φυλακές Κορυδαλλού με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τις καταγγελίες ότι δέχθηκε επίθεση από τον Βασίλη Στεφανάκο, διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Συμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργούνται δύο πειρθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος σωφρονιστικών υπαλληλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, ενώ η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με αρμόδιες πηγές του υπουργείο Δικαιοσύνης η ενημέρωση που είχε το υπουργείο δεν αφορούσε σε ξυλοδαρμό και ο πρώην υπουργός δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε