Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Θρίλερ! Πνίγηκε ψαράς και το ακυβέρνητο σκάφος του ”καρφώθηκε” στις ακτές!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το θρίλερ ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το πρωί, με τον εντοπισμό του νεκρού ψαρά… (δείτε φωτό)

Πρόκειται για έναν 44χρονο άνδρα, που βρέθηκε νεκρός 1,5 ναυτικό μίλι από την παραλία αεροδρομίου Μυτιλήνης. Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης-θρίλερ που ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου…

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ο άτυχος ψαράς, κατά δήλωση της συζύγου του, είχε βγει τη νύχτα για ψάρεμα με το ταχύπλοο σκάφος του και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Το σκάφος βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο, λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ, έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, με κατεύθυνση προς την ακτή.

Ειδικότερα, στις 21.40 φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με πλήρωμα τρεις άνδρες και επιβαίνοντες τον Γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ της ίδιας Γραμματείας επιστρέφοντας από τη Χίο, διέκρινε σε απόσταση λίγων μέτρων, να κατευθύνεται προς το μέρος του, ταχύπλοο σκάφος, χωρίς επιβάτες και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Ο κυβερνήτης του πλωτού έκανε ελιγμό αποφυγής και κράτηση των μηχανών, αλλά το ακυβέρνητο ταχύπλοο, αφού «έξυσε» το σκάφος του λιμενικού, συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του προς ακτή της Μυτιλήνης.

Στο σημείο έσπευσαν ένα ακόμη πλωτό, καθώς και ένα φινλανδικό πλωτό της Φρόντεξ. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν ιδιωτικά σκάφη και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν ανθρώπων σε κίνδυνο, με τη συμμετοχή τριών περιπολικών του λιμενικού και ενός σλοβακικού αεροσκάφους τις Φρόντεξ.

Περίπου μία ώρα αργότερα, εντοπίσθηκε στην παραλία Νεάπολης Μυτιλήνης, προσαραγμένο στην ακτή, το ταχύπλοο «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ» Σ.Μ. 250, με εκτεταμένες ζημιές στην πλώρη του.

Το σκάφος του άτυχου ψαρά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν έγγραφα του ιδιοκτήτη και ενημερώθηκε η σύζυγός του, η οποία δήλωσε ότι ο αγνοούμενος είχε αναχωρήσει νωρίτερα, μόνος του, για ψάρεμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το πρωί της Κυριακής κάποιον να επιπλέει, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θάλασσα. Ο άνδρας ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι και ακολούθως στο Γ.Ν.Ν.ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η τραγωδία είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης στο νησί - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η σορός θα παραδοθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για νεκροψία – νεκροτομία. Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμεναρχείου για τον εντοπισμό τυχόν σκάφους, που ενδέχεται να έχει εμπλακεί στο συμβάν.

Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το σκάφος του άτυχου ψαρά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε