Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ν/σ για την προστασία των δανειοληπτών

Ν/σ για την προστασία των δανειοληπτών

Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει πρόβλεψη απαλλαγής των χρεών, εάν ο υπόχρεος είναι για χρόνια άνεργος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε όλους τους δανειολήπτες, που έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, θα μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους, εξοφλώντας με βάση το εισόδημα από την εργασία τους ένα μέρος των χρεών, που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να μην υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία και να μην φτάνουν τα τρέχοντα εισοδήματα για την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων. Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταθέτει κάθε μήνα για τρία έως πέντε χρόνια ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τότε η απαλλαγή από τα χρέη δεν θα ισχύει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε