Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

NY Times: “Η Μέρκελ είναι αρχιτέκτονας της καταστροφικής κακοδιαχείρισης της Ευρώπης”!

NY Times: “Η Μέρκελ είναι αρχιτέκτονας της καταστροφικής κακοδιαχείρισης της Ευρώπης”!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2012 | 21:25
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2012 | 21:25

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν κύρια θέση στα αμερικανικά ΜΜΕ. Μάλιστα σε μερικά από αυτά ρίχνουν την ευθύνη στα όσα γίνονται στην χώρα μας στην Άγκελα Μέρκελ και στους έλληνες πολιτικούς!

 
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με κύριο άρθρο της, επαναλαμβάνει ότι «τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα», διατυπώνοντας την άποψη ότι η χώρα μας «τελικά, δεν θα μπορέσει παρά να υποκύψει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών απαιτήσεων ως προϋπόθεση για μια νέα δανειακή σύμβαση».

    Η εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία θεωρεί «κύρια αρχιτέκτονα της καταστροφικής κακοδιαχείρισης που ακολουθεί η Ευρώπη στο χειρισμό της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».

    Στη συνέχεια, η σύνταξη της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «ωστόσο, η Ελλάδα συνέβαλε έντονα στα προβλήματά της. Επί σειρά ετών, η ελληνική κυβέρνηση παραχάρασσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να συγκεντρώνει απλήρωτα χρέη, ενώ η νέα κυβέρνηση που εξελέγη το 2009 αποδέχθηκε τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια, απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς».

    Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με επίσης κύριο άρθρο και αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της, διερωτάται «ποιος δηλώνει ότι οι επαίτες δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί;»,

    Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί κρατούν τα ηνία για όσο διάστημα οι αρχιτέκτονες του δανείου πιστεύουν ότι μια ελληνική χρεοκοπία, άτακτη ή όχι, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την Ευρώπη».

    Αναφορά κάνει και «στο διαγωνισμό για το ποιος ευθύνεται για τα δεινά της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς, καθώς υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα “μαγείρεψε” τα βιβλία για να μειώσει το έλλειμμα, ενώ μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, χάθηκε σχεδόν κάθε στόχος που η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποσχέθηκε να εκπληρώσει, είτε επρόκειτο για είσπραξη φόρων, μείωση ελλείμματος, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων ή εφαρμογή άλλων διατάξεων».

    Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τώρα, τα ελληνικά κόμματα συνεχίζουν να αγωνίζονται για πολιτική επικράτηση ενόψει των εκλογών και ούτε η διαδικασία ή το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι εποικοδομητικό. Παρ’ όλα αυτά, το πραγματικό θαύμα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη που είναι έτοιμοι να χορηγήσουν ένα νέο δάνειο, εφόσον οι Έλληνες τούς το επιτρέψουν. Οι επαίτες μπορεί να είναι επιλεκτικοί, εάν τους επιτραπεί το δικαίωμα επιλογής».

    Σε σχετική ανταπόκριση στην ίδια εφημερίδα υπογραμμίζεται ότι η στήριξη του νέου προγράμματος λιτότητας, με «επίμαχο θέμα διαφωνίας» μεταξύ των τριών ηγετών τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι δύσκολο επίτευγμα για τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως ενόψει των εθνικών εκλογών. Επίσης, σημειώνεται η άποψη αναλυτών ότι «οι εταίροι της κυβέρνησης συνασπισμού θέλησαν να αποφύγουν τις ευθύνες για τη συμφωνία, ευελπιστώντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταστεί κύριος στόχος της λαϊκής οργής».

    Σε άλλα δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις σε ΜΜΕ των ΗΠΑ υποστηρίζεται ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της λόγω της «αδυναμίας» που επέδειξε η κυβέρνηση στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς πιεσμένος από το εσωτερικό του κόμματος


«Δε θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup» λένε οι Γερμανοί

«Δεν υπάρχουν λόγια για την ανευθυνότητα των Ελλήνων πολιτικών»

 Δραματική νύχτα - Δεν υπάρχει τελική συμφωνία – Περιμένουν οι Ευρωπαίοι το οριστικό “ναι” της Ελλάδας

Καρατζαφέρης: Δε θα σταθώ εμπόδιο, ούτε θα γίνω Λούκα

Συμφώνησαν σε όλα τα οδυνηρά μέτρα - Μόνο αγκάθι η διαφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τις συντάξεις

Όλα τα μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια - Μαχαίρι σε μισθούς - συντάξεις - Μονιμότητα τέλος

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο