Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Να που πήγαν τα λεφτά – Δεν εισπράττουν οι εφορίες – Δεν έχουν κάνει ελέγχους ως και για 3 χρόνια!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Όργιο διαφθοράς και ατιμωρησίας στις ΔΟΥ
– Ανείσπρακτοι φόροι από το 2009
– Δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ
– Δεν έχουν εισπραχθεί ούτε τέλη κυκλοφορίας από το … 1995!

Οι απλοί πολίτες και κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το 1/3ο του εισοδήματός τους σε φόρους, όμως κάποιοι, χάρη στους εφοριακούς δεν έχουν πληρώσει ούτε τέλη κυκλοφορίας από το 1995.

Σχεδόν οι μισές εφορίες σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν εισπράττουν τους φόρους που θα έπρεπε.

Δεν επιβάλλον καν πρόστιμα για να τα εισπράξουν και κάποιες εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους από το 2009. Ούτε έναν έλεγχο δηλαδή από όταν υπογράφηκε το Μνημόνιο και οι μισθωτοί έχουν γονατίσει.

Έτσι το “μαύρο χρήμα” πάει και έρχεται και κάποιοι μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα την οποία καλούνται ως συνήθως να κλείσουν τα συνήθη … θύματα.

Ρεκόρ “δεν εισπράττω” έχουν σπάσει οι εφοριακοί της Β’ ΔΟΥ Λάρισας που έχουν σε ποσοστό 91,5% αβεβαίωτους φόρους!

Κάπως έτσι στο τέλος θα πούμε και… ευχαριστώ αν έρθουν ξένοι τοποτηρητές και ιδιώτες εφοριακοί, τουλάχιστον για να εισπράξουν όσα πρέπει όλοι να πληρώσουν.

Αρκεί μόνο να δει κανείς το ποσό που δεν έχει εισπραχθεί από τέλη. Ξεπερνάει τα 26 εκατομμύρια. Ένα σύστημα που θα έπρεπε να είναι αυτοματοποιημένο και την 1η κάθε χρόνου να βεβαιώνεται πρόστιμο αποδείχθηκε ότι όχι απλά δεν δουλεύει αλλά υπάρχουν 115.000 άτομα που δεν έχουν πληρώσει!

Εννιά εφορίες δεν έχουν εισπράξει από 50% ως και 94% των φόρων που θα έπρεπε να βάλουν στα ταμεία του κράτους.

Το απίστευτο είναι ότι εκκρεμούν σε αρκετές ΔΟΥ εκκαθαρίσεις 18.119 δηλώσεων παλαιότερων ετών, όπως για παράδειγμα 1.100 δηλώσεις στην Δ’ ΔΟΥ Πειραιά, 4.442 δηλώσεις στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, 1.900 δηλώσεις στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης, 1.050 στην Α’ ΔΟΥ Λάρισας και 500 στη ΔΟΥ Ψυχικού.

Σε πολλές Εφορίες εκκρεμεί ακόμα και η επεξεργασία 7.165 δηλώσεων ΕΤΑΚ, με πρώτη τη ΔΟΥ Α’ Ηρακλείου Κρήτης με 1.709 υποθέσεις και ακολουθούν η Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με 815 και η ΔΟΥ Αχαρνών με 470 ανεξέλεγκτες δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:
Ζήτησε κι άλλα μέτρα ο Σόιμπλε από τον Βενιζέλο – Έρχονται να αγοράσουν οι Γερμανοί

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί και γιατροί – Η διαφθορά καλά κρατεί!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε